Σε αύξηση τζίρου ελπίζει η αγορά από τις εκπτώσεις

on .

EKPTOSEIS KALOKAIRI

• Ξεκινούν από σήμερα, Δευτέρα (θα διαρκέσουν μέχρι τις 31 Αυγούστου) οι θερινές εκπτώσεις, με την ελπίδα ότι η αγορά θα πάρει τις αναγκαίες ανάσες για να μπορέσει να συνεχίσει μέσα σ’ ένα ομολογουμένως δύσκολο οικονομικό περιβάλλον. Αν και οι καταστηματάρχες γενικά κρατούν «μικρό καλάθι», εξαιτίας του γεγονότος ότι οι καταναλωτές είναι ιδιαίτερα στριμωγμένοι οικονομικά και έχουν να διευθετήσουν πολλές υποχρεώσεις, η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ),  προσβλέπει σε αύξηση του κύκλου εργασιών, για το σύνολο του λιανικού εμπορίου, κοντά στα επίπεδα του 5%.
«Οι φετινές θερινές εκπτώσεις ξεκινούν υπό κανονικές συνθήκες και χωρίς άμεσες μνημονιακές εκκρεμότητες, ως εκ τούτου ελπίζουμε να αφήσουν θετικό πρόσημο σε αγοραστική κίνηση και τζίρο στην ελληνική αγορά», σημειώνει, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης.
Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης και στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).
Επίσης η ΕΣΕΕ υπενθυμίζει ότι τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, δηλαδή την Κυριακή 16 Ιουλίου.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ