Αναφορά Γ. Κασαπίδη στη Βουλή για την προστασία της φέτας

on .

FETA ELLHNIKH SHMAIA

• Αναφορά στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κασαπίδης, με αφορμή πρόταση για την πλήρη κατοχύρωση της φέτας στη CETA και τις λοιπές διεθνείς εμπορικές συμφωνίες της Ε.Ε., η οποία είναι υπογεγραμμένη από παραγωγικούς φορείς, συλλόγους και οργανώσεις.
Ο κ. Κασαπίδης ζητά από την κυβέρνηση να ενεργοποιήσει άμεσα τις διαδικασίες, όπως αυτές καταγράφονται στην τεχνική λύση των φορέων, που θα καταλήξουν στην επιβεβαίωση της δήλωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και κατά συνέπεια στην υπαγωγή της φέτας στο καθεστώς απόλυτης προστασίας στο πλαίσιο της συμφωνίας CETA (Ε.Ε.-Καναδάς).
Απευθυνόμενος στους Υπουργούς Οικονομίας Δημ. Παπαδημητρίου και Αγροτικής Ανάπτυξης Ευ. Αποστόλου, αναφέρει μεταξύ άλλων: «με δεδομένα αφενός τη σχετική δήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι δεσμεύεται στην πενταετία να διασφαλίσει ισότιμη προστασία της Φέτας με τα λοιπά ΠΟΠ προϊόντα και αφετέρου τη γενικευμένη αμφισβήτηση της νομικής της ισχύς, άρα και της δεσμευτικότητάς της για την επίτευξη του ανωτέρου στόχου, ερωτάσθε: αν προτίθεστε, άμεσα, με την έναρξη της προσωρινής εφαρμογής της συμφωνίας και πριν την εισαγωγή της προς επικύρωση στο Ελληνικό  Κοινοβούλιο να ζητήσετε την ενεργοποίηση των διαδικασιών που θα καταλήξουν στην επιβεβαίωση της δήλωσης Ηogan και την υπαγωγή της Φέτας σε καθεστώς απόλυτης προστασίας στο πλαίσιο της συμφωνίας CETA(EE-Καναδάς)».

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ