Μέσα από τις δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας θα έρθει η ανάπτυξη

on .

MIXALOS

• «Η ανάπτυξη   και‭ ‬οι‭ ‬θέσεις‭‭ ‬εργασίας, ‬που χρειάζεται άμεσα η χώρα, δεν θα προέλθουν από το χρεοκοπημένο πλέον κράτος. Δεν θα έρθουν αν ιδρύσουμε μερικούς ακόμη δημόσιους φορείς και οργανισμούς. Θα έρθουν μέσα από δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας, μέσα από το ταλέντο και τις ικανότητες των Ελλήνων».
Αυτό σημείωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος στην χθεσινή εκδήλωση που διοργάνωσε το ΕΒΕΑ μαζί με το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας για την προώθηση του θεσμού των «επιχειρηματικών αγγέλων».
Ο κ. Μίχαλος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι από τις πρώτες στον κόσμο σε ποσοστό αποφοίτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Διαθέτει πλήθος καταρτισμένων και‭ ‭ ‬φιλόδοξων νέων‭ ‬ανθρώπων, αλλά, όπως είπε, δυστυχώς, πολλοί από αυτούς, είτε δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, είτε επιλέγουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε κάποια άλλη χώρα.
Γι' αυτό και ευθύνη και υποχρέωση των εκπροσώπων των επιχειρηματικών δυνάμεων της χώρας ‬είναι ‬να ‬ενημερώνουν, να ‬εκπαιδεύουν, αλλά και να δημιουργούν‭ ‬τις απαραίτητες δομές προκειμένου να βοηθήσουν όλους εκείνους‭  που διαθέτουν έξυπνες επιχειρηματικές ιδέες και θέλουν να μπουν στον επιχειρηματικό στίβο.
Στο πλαίσιο αυτό ‬εδώ και αρκετό καιρό το ΕΒΕΑ έχει δημιουργήσει το Δίκτυο Επιχειρηματικών‭ Αγγέλων. Πρόκειται για ένα διεθνώς επιτυχημένο θεσμό, ο οποίος‭ έχει καταφέρει να εξασφαλίζει‭ ‬στα πρώτα στάδια μιας επιχείρησης τα απαραίτητα κεφάλαια‭ για ‬τη δραστηριοποίησή ‬της.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ