Θέση στο δημόσιο αναζητούν οι εργαζόμενοι στη «Μεταλλουργική»

on .

METALLORGIKH1

• Οριστική είναι πλέον η απόφαση της Κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στη Μεταλλουργική Κεφαλοβρύσου, τουλάχιστον με τη σημερινή νομική μορφή της. Προκειμένου να αρθούν οι αντιδράσεις των εργαζομένων με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση τους έδωσε τη δυνατότητα μετατάξεων στο Δημόσιο, που μπορεί μεν να λύσει το πρόβλημα αυτό, όχι όμως και την αποδυνάμωση της ακριτικής περιοχής του Πωγωνίου από μια ενεργή βιομηχανία, τη μόνη άλλωστε που λειτουργούσε σε αυτή.
Οι εργαζόμενοι, περί τους 45,  άρχισαν πλέον να αναζητούν κενές θέσεις σε δημόσιες υπηρεσίες ή και σε Δήμους για να μεταχθούν, με τους περισσότερους εξ αυτών να διαμένουν στα Γιάννενα, ενώ λίγοι κατοικούν στο Δήμο Πωγωνίου, ως και το γειτονικό Δήμο Κόνιτσας. Ο Σύλλογος έχει αποταθεί προς τους Ο.Τ.Α. και προς άλλους φορείς του Δημοσίου και αναμένει απαντήσεις για το αν και πόσους μπορεί ο καθένας να απορροφήσει. Με την ολοκλήρωση των μετατάξεων, θα κλείσει οριστικά, μετά από σαράντα περίπου χρόνια και το κεφάλαιο «Μεταλλουργική», η οποία είναι πολύ πιθανό, απαλλαγμένη από «βαρίδια» να τεθεί προς πώληση σε κάποιον ιδιώτη….  

Για «Spider»
Εν τω μεταξύ απομακρύνεται και το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας της άλλης μεγάλης μεταλλοβιομηχανίας των Ιωαννίνων της Spider, καθώς οι υποσχέσεις που είχαν δώσει στο αρχικό στάδιο των συζητήσεων οι κυβερνητικοί παράγοντες, ήταν άνευ αντικρίσματος. Με ανακοίνωσή του το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ, εκφράζει τη στήριξή του στον αγώνα των πρώην εργαζομένων της βιομηχανίας για την καταβολή των οφειλομένων μισθών και την επαναλειτουργία της.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ