Θα υπάρχουν δεσμεύσεις και μετά τον Αύγουστο!

on .

MOSKOBISI PIER

• Δεσμεύσεις θα υπάρχουν για τη χώρα μας και μετά τον Αύγουστο, ξεκαθάρισε χθες ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Πιέρ Μοσκοβισί, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, βάζοντας ουσιαστικά «μέτρο» στα όσα ισχυρίζεται για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια μετά τον Αύγουστο.
Ο κ. Μοσκοβισί ανέφερε, επανειλημμένα, ότι δεν υπάρχει άλλο πρόγραμμα ή κανενός είδους άλλο πρόγραμμα για την Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος, ότι το να είσαι σε πρόγραμμα σημαίνει ότι είσαι σε πρόγραμμα, το να είσαι έξω από το πρόγραμμα σημαίνει ότι είσαι έξω από το πρόγραμμα. Επισήμανε πολλές φορές πως η μεταμνημονιακή εποπτεία είναι κάτι που ήδη υπάρχει, «δεν είναι κάτι ειδικό για την Ελλάδα, δεν σημαίνει νέους κανόνες» παραπέμποντας στα παραδείγματα της Ιρλανδίας, Πορτογαλίας, Κύπρου.
Ο Ευρωπαίος επίτροπος σημείωσε ότι «η ανάπτυξη είναι εδώ και τα δημοσιονομικά μεγέθη είναι πολύ καλύτερα», για να υπογραμμίσει ότι «μπορούμε να εργαστούμε για μία επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος το καλοκαίρι, πρέπει να ολοκληρώσουμε τα τελευταία μέτρα για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, πρέπει να προετοιμαστούμε προσεκτικά για την τέταρτη αξιολόγηση». Αν αυτά γίνουν, στις 21 Ιουνίου, στο Eurogroup στο Λουξεμβούργο, μπορούμε να αποφασίσουμε ότι κινούμαστε προς το τέλος του προγράμματος, πρόσθεσε. «Αυτό θα είναι μία ιστορική στιγμή, οκτώ χρόνια μετά την είσοδο στα προγράμματα» παρατήρησε.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ