Ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός «προσγειώνει» Τσίπρα και Κοτζιά

on .

ZAEF ZORAN SKOPIA

• Δεν βλέπω κανένα λόγο να αλλάξουμε το Σύνταγμά μας, θέλουμε λύση, αλλά όχι με κάθε κόστος, διεμήνυσε  χθες ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν, Ζάεφ, ερωτηθείς σε συνέντευξη Τύπου για το αν η διαδικασία επίλυσης του ονοματολογικού εμπεριέχει την πιθανότητα αλλαγής του συντάγματος. Με τη δήλωση αυτή, επιβεβαιώνονται για μια ακόμη φορά οι επιφυλάξεις που διατυπώνει η Νέα Δημοκρατία και τα άλλα κόμματα της Αντιπολίτευσης, ως επίσης και οι χιλιάδες Έλληνες για τους επιπόλαιους χειρισμούς των Τσίπρα - Κοτζιά και την προθυμία που δείχνουν στο όνομα των Σκοπίων.
Όπως ανέφερε ο Ζάεφ, «στις συνομιλίες για το όνομα, η απαίτηση για αλλαγή του συντάγματος είναι άποψη της Ελλάδας, αλλά εμείς έχουμε τη δική μας. Η "Μακεδονία" άλλαξε το σύνταγμά της το 1993, και αυτό ήταν ένα μεγάλο βήμα για την εξάλειψη του αλυτρωτισμού. Ότι κάνουμε τώρα είναι να αποδείξουμε ότι η "Μακεδονία" δεν έχει κανενός είδους φιλοδοξίες, είτε εδαφικές είτε άλλες, ότι η Μακεδονία δεν έχει αλυτρωτικές βλέψεις. Η "Μακεδονία" θέλει να χτίσει σχέσεις φιλίας».
Σύμφωνα με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό, «οποιαδήποτε λύση πρέπει να εγγυάται την ταυτότητα και την αξιοπρέπεια και των δύο πλευρών. Όμως θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για λύση στο φλέγον 25ετές πρόβλημα».

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ