ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΑΚΗ: Καθεστωτική η συμπεριφορά της Κυβέρνησης

on .

BOYLH MIKROFONA

• Σκληρή αντιπαράθεση ανάμεσα στην Κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, προκαλεί η διαβίβαση της δικογραφίας για την υπόθεση της Novartis στη Βουλή, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες σε πολιτικούς για τα αδικήματα της απιστίας και της δωροδοκίας.
Ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνηση της υπόθεσης, οι δηλώσεις και η στάση κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών που από την πρώτη στιγμή έκαναν λόγο για σκάνδαλο χωρίς προηγούμενο και άλλα παρόμοια, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Ν.Δ., η οποία κατηγόρησε την Κυβέρνηση για ωμή παρέμβασή της στο έργο της Δικαιοσύνης.
«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία απολύτως καθεστωτική συμπεριφορά και αυτό εγείρει σε μας σοβαρές ανησυχίες για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη» δήλωσε η εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη. Και συμπλήρωσε: «είναι αδιανόητο να λέγεται ότι ο φάκελος της έρευνας θα διαβιβαστεί με εντολή του πρωθυπουργού στη Βουλή ενώ το άρθρο 86 του Συντάγματος ρητά αναφέρει ότι σε ανάλογες περιπτώσεις οι δικογραφίες διαβιβάζονται αμελλητί».
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, και αναφερόμενη στις προχθεσινές δηλώσεις του αναπλ. Υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου, η κ. Σπυράκη αναρωτήθηκε εάν είναι σύννομο και θεσμικά ορθό να γνωρίζει ο Υπουργός το περιεχόμενο της δικογραφίας και να κάνει και αξιολογικές κρίσεις πριν καν διαβιβαστεί αυτή στη Βουλή. «Αυτά είναι πράγματα πρωτόγνωρα καθώς παραβιάζουν το ίδιο το Σύνταγμα», ανέφερε η εκπροσώπου Τύπου.
Παράλληλα, τόνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είναι αποφασισμένη να βγουν όλα στο φως, υπογραμμίζοντας ότι κανείς δεν θα παίξει με την ηθική εικόνα της Ν.Δ.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ