«Η Κυβέρνηση ετοιμάζει εκλογές με… συνταγή Κουτσόγιωργα»!

on .

TASOYLAS K

• Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζουν εκλογές με συνταγή Κουτσόγιωργα, δηλαδή παρόμοιες με’ αυτές του 1985, οπότε και το διχαστικό κλίμα και η λασπολογία ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, τονίζει σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο», ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Κώστας Τασούλας. Ερωτηθείς δε για το ενδεχόμενο εκλογών μέσα στη νέα χρονιά, εκφράζει την εκτίμηση ότι το σενάριο αυτό υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού του Αλέξη Τσίπρα και τον βάζει σε δίλημμα μαζί με την επιλογή να εξαντλήσει την κυβερνητική του θητεία.
Ο κ. Τασούλας μίλησε επίσης για το σκάνδαλο, όπως αποδείχθηκε, της πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης, για το πολύ σημαντικό θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος κ.α.
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο Γιαννιώτης βουλευτής ανέφερε, μεταξύ άλλων:
• Μετά την επερώτηση, αλλά και το αίτημα για κλήση συγκεκριμένων προσώπων στην επιτροπή εξοπλισμών, τι άλλες πρωτοβουλίες θα μπορούσε να αναλάβει στη Βουλή η ΝΔ; Κατά την προσωπική σας άποψη υπάρχουν λόγοι για να εξετάσει και το ενδεχόμενο υποβολής πρότασης δυσπιστίας;
- Ήδη ζητήσαμε, πέραν αυτού, και τη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής στην οποία και οφείλουν να προσέλθουν κατ’ αρχήν οι κ.κ. Καμμένος, Βίτσας και Κοτζιάς για να δώσουν εξηγήσεις, αλλά και για να ενημερώσουν την Επιτροπή για τις ενέργειές τους προς αποκατάσταση του τρωθέντος κύρους της χώρας και της αποκατάστασης της νομιμότητας στον ευαίσθητο τομέα της διάθεσης των στρατιωτικών εξοπλισμών. Επιπλέον, το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής μας δίνουν και άλλα βήματα ελέγχου και ανάδειξης του σοβαρότατου αυτού ζητήματος. Θα εξαντλήσουμε και την τελευταία θεσμική ικμάδα για να καταπολεμηθεί τόσο αυτή η εκτροπή, όσο και οι εμπνευστές της! Κατά τα άλλα, μη ξεχνάτε ότι ήδη έχουν επιληφθεί η Εισαγγελία Διαφθοράς και η Εισαγγελία του Στρατοδικείου! Μπαράζ ελέγχων σε μια κυβέρνηση που νομίζει πως είναι ανεξέλεγκτη!
• Σας προβληματίζει το ενδεχόμενο να βρεθεί η χώρα να βαδίζει τελικά μέχρι τις επόμενες εκλογές με σφοδρές αντιπαραθέσεις και εκατέρωθεν καταγγελίες για "σκάνδαλα";
- Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζουν εκλογές με συνταγή Κουτσόγιωργα! Όπως ακριβώς το 1985, οπότε και το διχαστικό κλίμα και η λασπολογία ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Είμαστε έτοιμοι για όλα αυτά και μαζί με τον ελληνικό λαό θα τα αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά.
• Συμμερίζεστε την άποψη ότι υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες το 2018 να είναι εκλογική χρονιά; Και αν ναι, γιατί;
- Αν και κατάγομαι από το χωριό Δωδώνη, δεν διαθέτω μαντική ικανότητα. Υπολογίζω όμως πως ο κ. Τσίπρας κλυδωνίζεται ανάμεσα στη επίτευξη μιας όσο το δυνατόν μικρότερης ήττας και στον πειρασμό της συνέχισης της ανεπανάληπτης εξουσίας μέχρι τέλους. Για το καλό της χώρας ελπίζω να επιλέξει τη μικρότερη ήττα από τον “άσπρο πάτο” της θητείας του!
• Είστε ο συντονιστής της ΝΔ για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Σε ποιο σημείο βρίσκεται η επεξεργασία των προτάσεων της ΝΔ και πότε θα δημοσιοποιηθούν;
- Οι κύριες γραμμές των προτάσεων της ΝΔ έχουν παρουσιασθεί από τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στο Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου στις 28/3/2016, και από εμένα στο προηγούμενο 10ο Συνέδριο της ΝΔ. Εν τω μεταξύ οι θέσεις μας εμπλουτίσθηκαν με χρήσιμες προτάσεις από τα μέλη της Κ.Ο. του κόμματος. Βασικός άξονας και στόχος του νέου Συντάγματος θα πρέπει να είναι ο καταστατικός εκσυγχρονισμός της χώρας για αναβάθμιση των θεσμών και ενίσχυση της συμβολής τους στην έξοδο από την κρίση. Μιλάμε, μεταξύ άλλων, για προστασία της κυβερνητικής σταθερότητας από πολιτικούς ελιγμούς τύπου πρόωρων εκλογών λόγω μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, για αναβάθμιση του Κοινοβουλίου και ενίσχυση των ελεγκτικών του διαδικασιών, για δραστική περιστολή κάθε περιττής προστασίας των πολιτικών προσώπων, για αναπτυξιακή ώθηση με κίνητρα για περαιτέρω προσέλκυση και προστασία επενδύσεων και ιδιοκτησίας σε ασφαλές φορολογικό και ασφαλιστικό περιβάλλον, για κατάργηση του μονοπωλίου της δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης.
Η ΝΔ από καιρό έχει καλέσει την κυβέρνηση να επαναφέρει το θέμα της αναθεώρησης στο φυσικό του θεσμικά χώρο, το Κοινοβούλιο. Μέχρι στιγμής όμως ο ΣΥΡΙΖΑ τρενάρει την υπόθεση γιατί θεωρεί πως σε μία άνευ προηγουμένου επίδειξη συνταγματικού λαϊκισμού θα επιτύχει να αξιοποιήσει την αναθεώρηση για να την παρουσιάσει ως το νέο του πρόγραμμα που δήθεν θα εξασφαλίζει την ευημερία μέσω συνταγματικών προβλέψεων! Η αναθεώρηση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης Νούμερο 2! Το παραμύθι όμως κάποτε τελειώνει, ακόμη και όταν έχει συνταγματικό μανδύα.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ