Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές στην Κεντροαριστερά

on .

KALPH

• Ολοκληρώνεται σήμερα η προεκλογική περίοδος για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας στην κεντροαριστερά και αύριο, Κυριακή εννιά υποψήφιοι οι: Ν. Ανδρουλάκης, Kων/νος Γάτσιος, Φώφη Γεννηματά, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Καμίνης, Γιάννης Μανιάτης, Απόστολος Πόντας, Γιάννης Ραγκούσης και Δημήτρης Τζιώτης, διεκδικούν την είσοδό τους στον β’ γύρο που θα διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή, 19 Νοεμβρίου, εφόσον αύριο κανένας δεν συγκεντρώσει ποσοστό 50%+1 ψήφο. Στο β’ γύρο θα μπορούν να ψηφίσουν μόνο όσοι είχαν ψηφίσει και στον πρώτο.
Πού θα στηθούν κάλπες
Η ψηφοφορία θα διενεργηθεί από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.
Στην Π.Ε. Ιωαννίνων θα λειτουργήσουν 13 εκλογικά τμήματα και πιο συγκεκριμένα:
1) Στην πόλη των Ιωαννίνων: α) ένα εκλογικό τμήμα  με δύο κάλπες στην αίθουσα εκθέσεων του πολιτιστικού Πολυχώρου Δ. Χατζή - παλαιά σφαγεία, οδός Μιαούλη, β) ένα εκλογικό τμήμα με δύο κάλπες  στην οδό 8ης Μεραρχίας 3-5- Ριζάρειος Πολιτεία, ισόγειο γραφείων ΔΕΥΑΙ, 2)  Δ.Κ Κατσικά – παλαιό Δημαρχείο, 3) Δ.Κ Πεδινής, παλαιό Δημαρχείο, 4) Δ.Κ Περάματος, παλαιό Δημαρχείο, 5) Κόνιτσα, Δημαρχείο, 6) Ασπράγγελλοι Ζαγορίου, Δημαρχείο, 7) Καλπάκι, παλαιό Δημαρχείο, 8) Ελεούσα, παλαιό Δημαρχείο, 9) Μέτσοβο,  Δημαρχείο 10) Πράμαντα, δημαρχείο, 11) Καλέντζι, παλαιό Δημαρχείο, 12) Κρυφοβό, Πνευματικό Κέντρο δήμου Δωδώνης.
Η διαδικασία
Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί με βάση τον εθνικό εκλογικό κατάλογο και σύμφωνα με τα ισχύοντα στις εθνικές εκλογές (διανομή ψηφοδελτίου, φάκελοι, παραβάν, κάλπη). Το ψηφοδέλτιο θα είναι ένα και θα περιλαμβάνει τα ονόματα όλων των υποψηφίων. Οι ψηφοφόροι θα εκδηλώνουν την προτίμησή τους σημειώνοντας ένα σταυρό προτίμησης το πολύ.
Για να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία, οι πολίτες θα καταβάλουν εισφορά 3 ευρώ. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα καταβληθεί για την κάλυψη της δαπάνης της εκλογικής διαδικασίας.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ