Στην τελική ευθεία για τις εκλογές της Κεντροαριστεράς

on .

EKLOGES

• Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία για την εκλογή του νέου αρχηγού της Κεντροαριστεράς. Οι κάλπες θα στηθούν την ερχόμενη Κυριακή και η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.
Την πεποίθησή ότι θα προκύψει κάτι καινούργιο στην κεντροαριστερά μέσα από τις εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Επιτροπής Δεοντολογίας, καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος.
Σε συνέντευξη Τύπου με μέλη της Επιτροπής όπου παρουσιάστηκε η διαδικασία της ψηφοφορίας ο κ. Αλιβιζάτος τόνισε ότι κλειδί για την επιτυχία του εγχειρήματος είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή.
Ταυτόχρονα κατέστησε σαφές πως όποιος δεν θα πάει να ψηφίσει στο πρώτο γύρο δεν θα έχει το δικαίωμα να ψηφίσει στον δεύτερο και πως έχει συμφωνηθεί να γίνει μία ακόμα τηλεμαχία ανάμεσα στους δύο υποψηφίους που θα περάσουν στο δεύτερο γύρο.
Πού θα στηθούν κάλπες
Στο Νομό Ιωαννίνων για τις εκλογές της Κυριακής θα λειτουργήσουν τα εξής εκλογικά τμήματα: 1) Στην πόλη  των Ιωαννίνων: α) ένα εκλογικό τμήμα  με δύο κάλπες στην αίθουσα εκθέσεων του πολιτιστικού Πολυχώρου Δ. Χατζή - παλαιά σφαγεία, οδός Μιαούλη, β) ένα εκλογικό τμήμα με δύο κάλπες  στην οδό 8ης Μεραρχίας 3-5- Ριζάρειος Πολιτεία, ισόγειο γραφείων ΔΕΥΑΙ, 2)  Δ.Κ. Κατσικά – παλαιό Δημαρχείο, 3) Δ.Κ. Πεδινής, παλαιό Δημαρχείο, 4) Δ.Κ. Περάματος, παλαιό Δημαρχείο, 5) Κόνιτσα, Δημαρχείο, 6) Ασπράγγελλοι Ζαγορίου, Δημαρχείο, 7) Καλπάκι, παλαιό Δημαρχείο, 8) Ελεούσα, παλαιό Δημαρχείο, 9) Μέτσοβο,  Πνευματικό Κέντρο δήμου Μετσόβου, 10) Πράμαντα, δημαρχείο, 11) Καλέντζι, παλαιό Δημαρχείο, 12) Κρυφοβό, Πνευματικό Κέντρο δήμου Δωδώνης.
Δικαίωμα συμμετοχής / ψήφου στις εκλογές έχουν όσοι είναι γραμμένοι στους  εθνικούς εκλογικούς καταλόγους.
Οι συμμετέχοντες / εκλογείς, μπορούν να ψηφίσουν σε όποιο εκλογικό τμήμα επιθυμούν και χρειάζεται να φέρουν μαζί τους  το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας, ή διαβατήριο, να καταβάλουν εισφορά / δωρεά ύψους τουλάχιστον τριών ευρώ, να υποβάλλουν αίτηση  και να εγγράφονται σε κατάλογο ψηφισάντων.
Δικαίωμα συμμετοχής στις επαναληπτικές εκλογές έχουν μόνο όσοι ψηφίσουν την πρώτη Κυριακή.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ