Κ. ΤΑΣΟΥΛΑΣ: Καταστροφική και ταξική η οικονομική πολιτική της Κυβέρνηση

on .

TASOYLAS KOSTAS

• Ως «καταστροφική και ταξική» χαρακτήρισε την οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης ο Γιαννιώτης βουλευτής, πρ. Υπουργός Κώστα Τασούλας, σε τηλεοπτική του συνέντευξη σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «με την επιβολή της υπερφορολόγησης της μεσαίας τάξης και των συνεπών και έντιμων φορολογούμενων αντί των φοροφυγάδων που παραδέχθηκε κυνικά πως κάνει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διά στόματος του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Χουλιαράκη, δεν βοηθά τα φτωχότερα στρώματα της κοινωνίας, απλώς τα πολλαπλασιάζει, γιατί το μόνο που πετυχαίνει είναι να ρίχνει διαρκώς τη στάθμη των διαθέσιμων οικονομικών μέσων των πολιτών, αντί να τη βελτιώνει με αναπτυξιακές πολιτικές».
Και σε άλλο σημείο ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ γενικότερα δεν έχουν διδαχθεί απολύτως τίποτε από την κρίση και την παρατεταμένη δοκιμασία του λαού και της χώρας και συνεχίζουν τη «συνταγή» που οδήγησε την Ελλάδα στην ουσιαστική χρεοκοπία το 2010, δηλαδή τη συνταγή του λαϊκισμού, της δημαγωγίας και του διχασμού ακυρώνοντας την πορεία εξόδου από την κρίση το 2015 και επιβάλλοντας μέχρι σήμερα μέτρα 15 δισ. ευρώ στο ελληνικό λαό.

Για την ανασφάλεια
Ο κ. Τασούλας είχε την ευκαιρία να αναφερθεί και στο τεράστιο θέμα ανασφάλειας που νοιώθουν οι πολίτες ανά την επικράτεια, όπως το έθεσε πρόσφατα στην Βουλή ο Πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης, παρουσιάζοντας τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. βάσει των οποίων:
- Οι ληστείες με αρπαγή τσαντών από το 2014 έως το 2016 αυξήθηκαν κατά 67,5% ενώ ο κ. Τσίπρας ψευδώς ισχυρίστηκε ότι δήθεν έχουν μειωθεί κατά 75%!
- Οι κλοπές και διαρρήξεις καταστημάτων από το 2014 έως το 2016 αυξήθηκαν κατά 25,5% ενώ ο κ. Τσίπρας ψευδώς ισχυρίστηκε ότι δήθεν έχουν μειωθεί κατά 7%!
- Οι κλοπές και διαρρήξεις σπιτιών από το 2014 έως το 2016 αυξήθηκαν κατά 2,5% ενώ ο κ. Τσίπρας ψευδώς ισχυρίστηκε ότι δήθεν μειώθηκαν κατά 8,6%.
- Οι ληστείες στα super market από το 2014 έως το 2016 αυξήθηκαν κατά 32,3% ενώ ο κ. Τσίπρας ψευδώς ισχυρίστηκε ότι δήθεν έχουν μειωθεί κατά 22%! και
- Οι ληστείες εντός σπιτιών από το 2014 έως το 2016 έχουν αυξηθεί κατά 3,5% ενώ ο κ. Τσίπρας ψευδώς ισχυρίστηκε ότι δήθεν έχουν μειωθεί κατά 22%!

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ