Πολύς λόγος για το… τίποτε από τη συνάντηση Μπέγκα - Βασιλειάδη

on .

MPEGKAS BASILEIADHS

• Σαράντα και βάλε  υπουργούς και υφυπουργούς έχει η Κυβέρνηση, από τους οποίους η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων, επέλεξε να συναντηθεί χθες το πρωί με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, στον οποίο κατέθεσε προτάσεις για το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Ηπείρου, που έχει προγραμματιστεί για το διήμερο 23 και 24 Οκτωβρίου στα Γιάννενα!
Οπότε δύο τινά συμβαίνουν: Ή θεωρεί ότι η ανάπτυξη μπορεί να προέλθει κατά βάση  από τον Αθλητισμό, ή ότι ο κ. Βασιλειάδης έχει αναλάβει την οργάνωση του Αναπτυξιακού Συνεδρίου, το οποίο μας το κρατάγανε μυστικό ως τώρα.
Η συνάντηση πέραν της ευκαιρίας που άδραξε η Δημοτική Αρχή να εκδώσει μια ακόμη «πανηγυρική» και σε πομπώδες ύφος ανακοίνωση- στις οποίες επιδίδεται μετά μανίας τον τελευταίο καιρό-  ήταν τελικά άνευ ουσίας. Κι αυτό μάλιστα όταν η συνάντηση είχε προγραμματιστεί από την περασμένη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του πλαστικού χλοοτάπητα του ποδοσφαιρικού γηπέδου της Λιμνοπούλας από τον κ. Βασιλειάδη.
Στον Υφυπουργό ο  δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας και ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Παντελής Κολόκας,  πήγαν   συνοδεία του βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Στέφου, προφανώς για να μοιραστούν μαζί του τη … δόξα από τα «ευχάριστα» που ήλπιζαν να ανακοινωθούν.
Πέραν όμως από τις… προτάσεις για το Αναπτυξιακό Συνέδριο, ο  κ. Μπέγκας ενημέρωσε τον Υφυπουργό και  για παρεμβάσεις που πραγματοποίησε ή ετοιμάζει ο Δήμος Ιωαννιτών, ζητώντας τη βοήθεια της Γενικής Γραμματεία για την ολοκλήρωση ορισμένων εξ αυτών.
Ο Υφυπουργός τους άκουσε με προσοχή, έδειξε κατανόηση,  τα ταμεία όμως της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού δεν άνοιξαν.   Ωστόσο δεν άφησε Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο να επιστρέψουν… στεναχωρημένοι στα Γιάννενα:
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών, ο κ. Βασιλειάδης, συμφώνησε με το Δήμαρχο για τα περί αναπτυξιακών προοπτικών που θα προσδώσουν στα Γιάννενα οι αναβαθμισμένες αθλητικές εγκαταστάσεις, αλλά στο δια ταύτα ήταν και … γενναιόδωρος, «αφήνοντας μάλιστα ανοικτό το ενδεχόμενο συγκεκριμένων εξαγγελιών κατά τη διάρκεια του αναπτυξιακού συνεδρίου», όπως ο Δήμος Ιωαννιτών αναφέρει επί λέξει στην ανακοίνωσή του.
Οπότε η Δημοτική Αρχή και οι δημότες έχουν έναν ακόμη λόγο να περιμένουν με… αγωνία το συνέδριο - φιέστα του ΣΥΡΙΖΑ, που μπορεί να έχει λίγο από όλα. Εκλογές άλλωστε έρχονται.   

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ