Με 148 βουλευτές πέρασε η αλλαγή φύλου στα 15

on .

ANDRAS GYNAIKA FYLO

• Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής με 148 ψήφους σε σύνολο 285 παρόντων βουλευτών και μετά από ονομαστική ψηφοφορία το επίμαχο άρθρο 3 που δίνει τη δυνατότητα νομικής αναγνώρισης ταυτότητας φύλου από τα 15 έτη.
Ναι στην αλλαγή φύλου είπαν 140 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ «όχι» ψήφισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Πειραιώς Γεωργία Γεννιά. Από την ψηφοφορία απουσίαζαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, Μάρκος Μπόλαρης και Γιάννης Μιχελογιαννάκης. Στους 140 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είπαν «ναι» αθροίστηκαν οι έξι βουλευτές του Ποταμιού ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Ζουράρις που διαφοροποιήθηκε από τη γραμμή του Πάνου Καμμένου.
Η ΝΔ ψήφισε «όχι» σε όλα πλην της τροπολογίας για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης που την υπερψήφισε. Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων δήλωσαν «όχι» σε όλα. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δήλωσε «ναι» σε όλα πλην του άρθρου 3, για το οποίο δήλωσε «παρών».
Σε υψηλούς τόνους
Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό για το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έφερε άρον άρον το εν λόγω νομοσχέδιο στη Βουλή, λίγο πριν καταθέσει τον προϋπολογισμό, «σε μια προσπάθεια να κρύψετε την αποτυχία σας σε όλους τους τομείς».
Έκανε λόγο για πολιτικό παιχνίδι από την πλευρά της κυβέρνησης, για ένα νομοσχέδιο πρόχειρο και ανεύθυνο και της καταλόγισε ότι επιδιώκει να νομοθετήσει και πάλι χωρίς να διασφαλίσει τις πολιτικές συναινέσεις και ότι προβοκάρει την Εκκλησία της Ελλάδας.
Σε υψηλότατους τόνους, ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ για «πολιτικές κυβιστήσεις με στόχο «την διατήρηση συνοχής στο εσωτερικό του κόμματός του». Προσδίδοντας δε χαρακτηριστικά προσωπικής αντιπαράθεσης με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγόρησε τον πολιτικό του αντίπαλο για «πρόβλημα κατανόησης των επιχειρημάτων»…

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ