Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Μπορούμε να γίνουμε πλειοψηφικό ρεύμα…

on .

GENNHMATA GIANNENA

• Ανέβασε τον τόνο της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η Φώφη Γεννηματά απ’ τα Γιάννενα όπου βρέθηκε το Σάββατο.
Μιλώντας σε συγκέντρωση στελεχών και φίλων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο ξενοδοχείο «Du Lac» η Πρόεδρός της μίλησε για κυβέρνηση εξαπάτησης, για λαϊκισμό, δημαγωγία, υποκρισία και ανικανότητα ενώ διεμήνυσε πως «πρέπει να τελειώνουμε με τον νέο διχασμό του λαού μας».
Έκανε λόγο για δημιουργία και πάλι της μεγάλης Κεντροαριστερής παράταξης, καλώντας τον κόσμο που πικράθηκε στο παρελθόν να επιστρέψει, ενώ ζήτησε καθαρή εντολή στις επικείμενες εκλογές για τον νέο φορέα που είναι στα σκαριά.
Στόχος η ενότητα
«Η Κεντροαριστερά είναι εδώ. Ο στόχος της ενότητας και της ανασυγκρότησης της προοδευτικής παράταξης τώρα επιτυγχάνεται. Έχουμε την δύναμη για να κάνουμε μαζί την παράταξή μας πρωταγωνιστή στην πολιτική ζωή», τόνισε από τα Γιάννενα η κ. Γεννηματά.
Όπως είπε, «όσοι βλέπουν στο μέλλον της Κεντροαριστεράς το ρόλο του βολικού κυβερνητικού εταίρου και όσοι μας τοποθετούν προς τη μια ή την άλλη μεριά, θα διαψευστούν. Οι προοδευτικοί πολίτες προσβλέπουν ξανά σε μας, γιατί ξέρουν ότι όσο ψεύτικη είναι η Αριστερά του κ. Τσίπρα, τόσο  γνήσια είναι η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη». Και πρόσθεσε: «Δε θα γίνουμε ένα άμορφο κόμμα του μεσαίου χώρου με αντάλλαγμα απλώς καρέκλες της εξουσίας. Το κίνημά μας γεννήθηκε για να υπηρετεί την πατρίδα και τον λαό κι αυτό είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε. Θέλουμε να γίνουμε ένα πλειοψηφικό ρεύμα».
Κάλεσμα επιστροφής
Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε πως «έχουμε ιστορία, διαδρομή, στελέχη, γνώση, έχουμε την ικανότητα, έχουμε την ετοιμότητα να αναλάβουμε ευθύνες και να οδηγήσουμε τη χώρα μακριά από την επιτροπεία, με μια προοδευτική διακυβέρνηση και αυτός είναι ο μεγάλος στόχος», ενώ απηύθυνε κάλεσμα επιστροφής σε όσους απομακρύνθηκαν τα προηγούμενα χρόνια από τον χώρο σημειώνοντας πως «έχουμε τα χέρια απλωμένα για όσους απομακρύνθηκαν. Για όσους πικράθηκαν, για όσους διαψεύστηκαν. Για όσους μοχθούν καθημερινά, αγανακτούν καθημερινά και αναζητούν πραγματική διέξοδο και αληθινή ελπίδα».
Ωστόσο, όπως είπε το κάλεσμα που απευθύνει δεν αφορά «όσους έτρεξαν να βρουν στασίδι εξουσίας στον ΣΥΡΙΖΑ. Ας συνεχίσουν να είναι τα βαρίδια σε μια μισοβυθισμένη κυβέρνηση. Δεν έχουν καμιά θέση στο χώρο μας»!
Καθαρή εντολή
«Στόχος μας, που πρέπει να γίνει εθνικός στόχος είναι να δημιουργήσουμε δουλειές, συνθήκες, προϋποθέσεις, διαδρομές για να μείνουν τα παιδιά στον τόπο τους και να γυρίσουν όλα αυτά που ξενιτεύτηκαν και αναζήτησαν την προκοπή εκτός Ελλάδας», σημείωσε η Φώφη Γεννηματά. Ζήτησε δε, ψήφο εμπιστοσύνης και καθαρή εντολή στις επικείμενες εκλογές για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς με την δέσμευση ότι  «η νέα Αλλαγή ξεκίνησε» και πως «ενωμένοι θα φτάσουμε στη νίκη, στην πραγματική ελπίδα», ενώ έκανε λόγο για την ανάγκη μαζικής συμμετοχής στη διαδικασία.
Ο Γιάννης Μανιάτης
Ο έτερος υποψήφιος για το «τιμόνι» της Κεντροαριστεράς Γιάννης Μανιάτης, στο πλαίσιο της περιοδείας του τις προηγούμενες μέρες στα Γιάννενα συναντήθηκε με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Γιώργο Καψάλη, στον οποίο ανέπτυξε την πρότασή του «για το απελευθερωμένο, το ανεξάρτητο Πανεπιστήμιο και τη συμβολή του στην ανάπτυξη της χώρας». Επίσης, συζήτησαν το πρόβλημα της μεγάλης καθυστέρησης στην πληρωμή των εκδοτών των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων, με ορατό τον κίνδυνο οι φοιτητές να τα στερηθούν, όπως και τις επιθέσεις εις βάρος των ακαδημαϊκών, θέματα που πάνε το Πανεπιστήμιο πίσω, όπως τόνισαν οι δύο άνδρες.
Με στελέχη και φορείς…
Συνάντηση είχε ο κ. Μανιάτης και με τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων και φίλους της Δημοκρατικής Παράταξης. Ως υποψήφιος για την προεδρία του νέου Κινήματος ανέπτυξε την πρότασή του για το αύριο της χώρας και της παράταξης, το όραμά του να γίνει η παράταξη πρωταγωνιστής των πολιτικών πραγμάτων. Ζήτησε από τους πολίτες να αξιολογήσουν τον ίδιο και τους συνυποψηφίους του «με βάση το μέχρι σήμερα έργο τους και με το ποιος θα μπορέσει με ενότητα να οδηγήσει την παράταξη πέρα από τη σημερινή στασιμότητα που δεν της αξίζει».
Τέλος, συναντήθηκε με το προεδρείο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού «Πίνδος», καθώς και με το Διοικητικό Συμβούλιο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ