Την ολοκλήρωση της γ’ αξιολόγησης υποσχέθηκε χθες ο Αλ. Τσίπρας

on .

TSIPRAS DETH

• Με την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ολοκλήρωσε χθες ο Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας την επίσκεψή του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Απαντώντας στους δημοσιογράφους, απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών διαμηνύοντας ότι οι κάλπες θα στηθούν το φθινόπωρο του 2019.
Υποσχέθηκε ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης «το συντομότερο δυνατό» κι έκανε γνωστό ότι άμεσα θα συγκαλέσει το Υπουργικό Συμβούλιο.
Όπως και στην ομιλία του το Σάββατο, μίλησε για την προοπτική να ξεφύγει η χώρα από τη σκληρή επιτροπεία των μνημονίων, με αλλαγή μείγματος πολιτικής υπέρ των πιο αδυνάμων!  Και όπως ήταν αναμενόμενο υποσχέθηκε ότι από το 2019, θα δοθεί η δυνατότητα για τις αναγκαίες διορθώσεις που θα ελαφρύνουν πρωτίστως όσους έχουν επιβαρυνθεί από την πρωτοφανή δημοσιονομική προσαρμογή. Βεβαίως ούτε λόγος για τα νέα μέτρα που έχουν ήδη συμφωνηθεί με τους εταίρους για νωρίτερα, όπως η περαιτέρω μείωση του αφορολόγητου!
Αναφερόμενος στον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο, ο Αλ. Τσίπρας τον τοποθέτησε στην πατριωτική κεντροδεξιά και όχι στην ακροδεξιά και πρόσθεσε ότι είναι «έντιμος και πολύ καλός συνεργάτης. Η συνεργασία μας είναι εξαιρετική, διότι είναι έντιμη και ειλικρινής».
Πυρά από την Αντιπολίτευση
Βολές εξαπέλυσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης μετά τη συνέντευξη Τύπου που Πρωθυπουργού.
- «Καμία απάντηση δεν έδωσε ο κ. Τσίπρας στα πραγματικά ερωτήματα των Ελλήνων» αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της, η Ν.Δ. «Ειδικά για τα 100 δισ. που φόρτωσε στους πολίτες, τους νέους φόρους και τις περικοπές των συντάξεων, τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, τα capital controls, τις ομαδικές απολύσεις, τη γενιά των 360 ευρώ, τη μείωση του αφορολόγητου, τις εξοντωτικές ασφαλιστικές εισφορές, τα τεράστια χρέη του κράτους στους ιδιώτες, την κατάργηση των κοινωνικών επιδομάτων, την έλλειψη συνθηκών ασφάλειας των πολιτών, την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας, τη διαπλοκή, τις συζητήσεις του υπουργού Άμυνας με ισοβίτη για ναρκωτικά, και τέλος, τις πανελλήνιες εξετάσεις που θα καταργούσε» προστίθεται στην ανακοίνωση.
- Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, αναφερόμενος στην συνέντευξη του Πρωθυπουργού δήλωσε ότι αφού ο κ. Τσίπρας χθες αποπειράθηκε να παρουσιάσει τον Παράδεισο του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα ξανάρχισε τις υποσχέσεις.
- Για «εμπόριο ελπίδας» έκανε λόγο από την πλευρά του το Ποτάμι. «Αφού στον κ. Τσίπρα τελείωσαν οι υποσχέσεις για επαναδιαπραγματεύσεις, μείωση χρέους και κακοί Ευρωπαίοι, άρχισε να χρησιμοποιεί νέες λέξεις γι αυτόν, όπως επιχειρηματικότητα, επενδύσεις, καινοτομία. Αντιλαμβάνεται αυτές τις έννοιες ως συνθήματα. Την ίδια ώρα που μιλάει για επιχειρηματικότητα και επενδύσεις, κορυφαίοι υπουργοί του βάζουν συνεχώς τρικλοποδιές στις μεγάλες επενδύσεις και δεν χάνουν ευκαιρία να δείχνουν τις ιδεολογικές τους αγκυλώσεις», αναφέρει.
- Κριτική τον Αλέξη Τσίπρα για την ομιλία του στην ΔΕΘ άσκησε ο Βασίλης Λεβέντης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ. «Συνεχίζει τα ωραία λόγια, τις παχιές κουβέντες, όπως και πριν από ένα χρόνο. Είπε ότι η κυβέρνησή του έκανε και δίκαια πράγματα, δεν είπε όμως πόσα άδικα έχει κάνει και σίγουρα είναι πολλά, όπως κόψιμο συντάξεων, ΕΚΑΣ, συντάξεις χηρείας και πολλά άλλα» σχολίασε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ