Να επισπευσθούν οι μεταρρυθμίσεις ζήτησε από την ελληνική Κυβέρνηση ο Εμ. Μακρόν

on .

TSIPRAS MAKRON 7 9 17

• Τη στήριξή του στην Ελλάδα, στον δρόμο για την ανάκαμψη της οικονομίας της, εξέφρασε κατά τις συναντήσεις που είχε με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος βρίσκεται από χθες στην Ελλάδα μαζί με τη σύζυγό του, Μπριζίτ, στην πρώτη επίσημη επίσκεψή του στη χώρα μας, μετά την εκλογή του.
Κρίσιμα ζητήματα για το μέλλον της Ευρώπης και την εμβάθυνση της ιστορικής σχέσης Ελλάδας και Γαλλίας συζήτησαν, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Εμ. Μακρόν, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός στην κοινή συνέντευξη Τύπου.
«Ο Μακρόν επισκέπτεται την Ελλάδα σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για όλη την Ευρώπη και κρίσιμη για την Ελλάδα. Σε πείσμα ορισμένων, η Ελλάδα πραγματοποιώντας εξαιρετικά σημαντικές επιδόσεις και μεταρρυθμίσεις, σήμερα γυρίζει σελίδα», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.
Από την πλευρά ο Γάλλος Πρόεδρος ανέφερε ότι η Ελλάδα επανέρχεται στην ανάκαμψη, ενώ σημείωσε ότι πρέπει να επισπευσθούν οι μεταρρυθμίσεις. Για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, υποστήριξε πως δεν θα πρέπει να προβάλλει νέους όρους και προϋποθέσεις για την παραμονή του στο πρόγραμμα και το Euroroup θα πρέπει να προχωρήσει σε μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Παράλληλα, διαβεβαίωσε τον Αλ. Τσίπρα πως η Γαλλία στηρίζει την Ελλάδα στην προσπάθεια υλοποίησης των δεσμεύσεών της μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, επισημαίνοντας και τη συνεργασία της ελληνικής αναπτυξιακής τράπεζας με τη δημόσια τράπεζα της Γαλλίας.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ