«Ο δρόμος έχει τη δική του ιστορία!»

on .

TASOYLAS

• Αιχμηρή και αποκαλυπτική συνάμα για τη στάση που τήρησε ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο ως αντιπολίτευση, αλλά και ως Κυβέρνηση στο θέμα της Ιόνιας Οδού, με αποκορύφωμα τις δηλώσεις του στα χθεσινά εγκαίνια,  ήταν η τοποθέτηση του βουλευτή Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστα Τασούλα, ο οποίος παράλληλα επισημαίνει τη σπουδαιότητά της για την Ήπειρο αλλά και την αναγκαιότητα να επεκταθεί μέχρι τα ελληνοαλβανικά σύνορα. Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του Γιαννιώτη βουλευτή και πρώην Υπουργού έχει ως εξής: 
 «Σήμερα (σ.σ. χθες) εγκαινιάσθηκε ένα έργο θεμελιώδους σημασίας για την Ήπειρο και τα Γιάννενα.  Η Αθήνα της οκτάωρης και άκρως επικίνδυνης απόστασης από τα Γιάννενα έρχεται πιο κοντά μας σε 3,5 μόνο ώρες πλέον και με οδική ασφάλεια.  Αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους εμπνεύσθηκαν, σχεδίασαν, ξεκίνησαν, κατασκεύασαν ακόμη και εγκαινίασαν το έργο!
Οι ομιλίες του κ. Υπουργού Υποδομών αλλά και του κ. Πρωθυπουργού εγκαινίασαν μεν το έργο, αλλά δεν εγκαινίασαν εκ μέρους των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τον απαραίτητο πολιτικό πολιτισμό να παραδεχόμαστε το έργο άλλων Κυβερνήσεων, εν προκειμένω της Ν.Δ., και γιατί όχι τα δικά μας λάθη που δύο φορές ως ΣΥΡΙΖΑ το 2008 και το 2013 στη Βουλή καταψήφισε και κατήγγειλε αυτές τις συμφωνίες παραχώρησης!
Ο δρόμος, όμως, έχει τη δική του ιστορία!  Άλλοι τον σχεδίασαν και τον προώθησαν, οι Κυβερνήσεις Καραμανλή και Σαμαρά, για να τον εγκαινιάσει ο κ. Τσίπρας που όχι μόνο τον καταψήφισε, αλλά τον σταμάτησε όλο το 2015 για να καταβάλλει πριμ 500 εκ. ευρώ στη συνέχεια προς τους αναδόχους, προκειμένου να επιτευχθούν οι ημερομηνίες περάτωσης!
Όλα αυτά όμως είναι ιστορία, που καλό είναι να την θυμόμαστε.  Το σημαντικό από εδώ και πέρα είναι η προοπτική που ανοίγει αυτός ο σπουδαίος άξονας για τον τόπο μας, τουριστικής, εμπορικής, επενδυτικής, πολιτιστικής ανάπτυξης.  Γι’ αυτό πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι την Κακαβιά και εδώ οφείλει η Κυβέρνηση να αξιοποιήσει γρήγορα τις υπάρχουσες  έτοιμες προς τούτο μελέτες».

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ