Σοβαρή η πιθανότητα για προσφυγή στις κάλπες το φθινόπωρο του 2018

on .

KYRTSOS
• «Η κυβέρνηση θα αποφασίσει πότε θα πάει σε εκλογές, εφόσον έχει μία σταθερή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, θεωρώ, όμως, ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να πάμε σε εκλογές το φθινόπωρο του 2018, γιατί θα μπορεί να λέει η κυβέρνηση ότι τέλειωσε το μνημόνιο, προτού, όμως, αρχίσει να εφαρμόζει τα πρόσθετα μνημονιακά μέτρα και κυρίως την από 1ης Ιανουαρίου του 2019 μείωση των παλαιών κύριων συντάξεων».
Αυτό δήλωσε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κύρτσος, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm».
«Αν δούμε πώς διαμορφώθηκε το εκλογικό αποτέλεσμα το 2015, τη νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν οι συνταξιούχοι, όπου το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στους συνταξιούχους έγινε συγκρίσιμο με εκείνο της ΝΔ, ενώ τα προηγούμενα χρόνια ήταν πολύ χαμηλότερο. Πολύ δύσκολα μπορεί να αντέξει η κυβέρνηση Τσίπρα το σοκ της μείωσης των παλαιών κύριων συντάξεων, είναι κάτι που θα πληρώσει πολιτικά, άρα θεωρώ ότι με αυτήν τη λογική θα σπεύσει να προλάβει την εφαρμογή των μέτρων που έχει υπογράψει», εκτίμησε ο ευρωβουλευτής.
Σε ό,τι αφορά το αίτημα της ΝΔ για εκλογές, ανέφερε: «Εμείς θεωρούμε ότι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα τη δουλειά». Παρατήρησε, δε, πως «παλιά ήμασταν υποχρεωμένοι να αγωνιζόμαστε κατά του μύθου του ΣΥΡΙΖΑ», δηλαδή «τέλος η λιτότητα, τέλος τα μνημόνια, πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, παράλληλο πρόγραμμα, όλα αυτά κέντριζαν το ενδιαφέρον του κόσμου, ο οποίος είχε δεχθεί μεγάλη οικονομική και κοινωνική πίεση», ενώ «από εδώ και πέρα συγκρινόμαστε με βάση το αποτέλεσμα».

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ