Κατά της Ορθοδοξίας «ξιφουλκεί» ο Πρόεδρος της Βουλής

on .

BOYTSHS NIKOS PROEDROS

• Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με αφορμή τις «προοδευτικές» δηλώσεις του Νίκου Βούτση ότι η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν μπορεί να βασίζεται στην ατζέντα “Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών” και “Πατρίς Θρησκεία Οικογένεια”.
Ο Πρόεδρος της Βουλής μιλώντας στην ΕΡΤ, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατα συντηρητική. Η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν μπορεί να βασίζεται σε ατζέντα "Ελλάς Ελλήνων χριστιανών" ούτε "πατρίς, θρησκεία, οικογένεια". Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι ιδιαίτερο. Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος και όχι "ταλιμπάν" της Ορθοδοξίας».
Για το θέμα υπήρξε ανακοίνωση της ΝΔ, η οποία κατηγόρησε τον πρόεδρο της Βουλής για παραλήρημα ιδεοληψίας.
Συγκεκριμένα, από το Γραφείο Τύπου της ΝΔ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Δεν περιμέναμε κάτι άλλο από τον κ. Βούτση.
Σε ένα παραλήρημα ιδεοληψίας, αμφισβήτησε ακόμη και τη θρησκεία του Ελληνικού λαού, παρόλο που ρητά αναγνωρίζεται από το Σύνταγμά μας.
Θα του συνιστούσαμε, αντί να διχάζει την δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία, να ασχοληθεί με την κοινοβουλευτική λειτουργία την οποία έχει υποβαθμίσει δραματικά. Και βέβαια, με το κύρος του Κοινοβουλίου που δεν δίστασε να πλήξει για χάρη των αναρχικών του Ρουβίκωνα».
Αποστάσεις από τις δηλώσεις Βούτση πήρε όμως και ο κυβερνητικός εταίρος Π. Καμμένος, ο οποίος σχολίασε μέσω Twitter: «Οι δηλώσεις του προέδρου της Βουλής μας βρίσκουν απόλυτα αντίθετους όπως και την μεγάλη πλειοψηφία των Ορθόδοξων Ελλήνων».

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ