Το όνομα του Κ. Μητσοτάκη σε κεντρική οδό των Ιωαννίνων!

on .

MHTSOTAKHS KONSTANTINOS

• Μακρόχρονοι και στενοί ιστορικοί δεσμοί συνδέουν την οικογένεια Μητσοτάκη με τα Γιάννενα. Ξεκινούν από το 1912 – 13 όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πατέρας του πρόσφατα εκλιπόντος πρώην Πρωθυπουργού και παππούς του σημερινού Προέδρου της Ν.Δ., πολέμησε στο Μπιζάνι, επικεφαλής του σώματος Κρητών εθελοντών, για την απελευθέρωση της πόλης. Σημαντική η προσφορά και του Κων/νου Μητσοτάκη στα Γιάννενα κατά την περίοδο της πρωθυπουργίας του, το 1990 – 93, με έργα και παρεμβάσεις που σηματοδότησαν την τοπική ιστορία.

Επίσημο αίτημα

Τώρα λοιπόν, λίγες μόλις εβδομάδες μετά το θάνατο του πρ. Πρωθυπουργού, έρχεται η Νομαρχιακή Οργάνωση Ιωαννίνων της Νέα Δημοκρατίας να ζητήσει να τιμηθεί από την πόλη ο Κων/νος Μητσοτάκης με την ονοματοδοσία κεντρικής οδού της! Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι θα επιδοθεί επίσημο σχετικό αίτημα στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννιτών Γιώργο Παπαδιώτη, το οποίο υπογράφουν μεταξύ άλλων νυν και πρώην βουλευτές, Υπουργοί, Πρόεδροι ΝΟΔΕ Ιωαννίνων, στελέχη της ΝΟΔΕ και της ΔΗΜΤΟ Ιωαννίνων.

Για την προσφορά του

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο αίτημα της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, «την 29η Μαΐου 2017 ο πρώην Πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης απεβίωσε σε ηλικία 99 ετών.

Ένας μεγάλος πολιτικός, ευρωπαϊστής και φιλελεύθερος που τόλμησε να πει την αλήθεια στους Έλληνες πολίτες όταν έπρεπε και με τον τρόπο που έπρεπε, κατάφερε να αφήσει πλούσια παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές ανεξαρτήτως χρώματος και πολιτικών πεποιθήσεων… Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το 1990 έγινε πρωθυπουργός της Ελλάδας και προσπάθησε να εφαρμόσει πράγματα τα οποία ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του, τα οποία ακόμη και σήμερα είναι επίκαιρα…

Για τους λόγους αυτούς αιτούμαστε την ονοματοδοσία κεντρικής οδού του Δήμου Ιωαννιτών σε οδό ‘Κωνσταντίνου Μητσοτάκη’ ως ένδειξη αναγνώρισης και τιμής της πολιτικής του προσφοράς».

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ