Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Ο πρωθυπουργός ζει στον δικό του εικονικό κόσμο…

on .

KOYTSOYMPAS GIANNENA 9 7 17

• Με την ομιλία του Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Μαβίλη, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις του 26ου Αντιιμπεριαλιστικού Διήμερου της ΚΝΕ, που πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα.
Ο Γεν. Γραμματέας εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική του, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «η Κυβέρνηση επιχειρεί να καλλιεργήσει κλίμα ευφορίας στον λαό, ενώ ο πρωθυπουργός ζώντας στον δικό του εικονικό κόσμο, επιμένει ότι η αναπτυξιακή πορεία έχει ήδη ξεκινήσει…», ενώ παρατήρησε ότι έχει περάσει, χωρίς επιστροφή, η εποχή που η καπιταλιστική ανάπτυξη στη χώρα μας, έστω και με μεγάλη χρονική καθυστέρηση σε σχέση με άλλες χώρες, έφερνε κάποια βελτίωση σε μισθούς και δικαιώματα για τους εργαζόμενους…
Ο κ. Κουτσούμπας, κατά την ομιλία του έθεσε το ερώτημα «αφού η "ανάπτυξη" της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, θα έχει τάχα "κοινωνικό πρόσωπο", θα είναι τάχα "δίκαιη", τότε γιατί η κυβέρνηση έστρωσε το έδαφος με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, την επέκταση των μνημονιακών ρυθμίσεων για τις ΣΣΕ, την ουσιαστική νομοθέτηση του lock out, την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, το ξήλωμα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας, μέσω της διευκόλυνσης για να βγαίνει παράνομη και τόσα άλλα;».
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη «made in ΣΥΡΙΖΑ είναι η ίδια και απαράλλαχτη με αυτήν που ευαγγελίζεται η ΝΔ», με την μόνη διαφορά τους, όπως υποστηρίζει, να είναι ποιος θα καθίσει στην καρέκλα της αντιλαϊκής εξουσίας και ποιων ομίλων συμφέροντα θα εξυπηρετήσει ο καθένας.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ