«Σφυροκόπημα» της Κυβέρνησης για το νέο βαρύ και ασήκωτο μνημόνιο

on .

MHTSOTAKHS KYRIAKOS BOYLH

• Αντιμέτωπη με σύσσωμη την Αντιπολίτευση, αλλά και  με το σύνολο των κοινωνικών φορέων βρέθηκε χθες, εντός και εκτός Βουλής,  η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ για το νέο «βαρύ, ασήκωτο και αχρείαστο» μνημόνιο, που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο που συμφώνησε με τους δανειστές για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.
Η συζήτηση στη Βουλή έγινε σε συγκρουσιακό κλίμα, με την κυβέρνηση να είναι πλήρως απομονωμένη, έναντι μιας αντιπολίτευσης της οποίας κόμματα και ανεξάρτητοι βουλευτές, αν και με διαφορετικό σκεπτικό και επιχειρηματολογία, συμφώνησαν στο συμπέρασμα ότι τα μέτρα είναι εξαιρετικά σκληρά για την οικονομία και την κοινωνία και πως τα λεγόμενα «αντίμετρα» είτε δεν θα εφαρμοστούν είτε είναι απλώς ένα επικοινωνιακό τέχνασμα της συγκυβέρνησης.

Ο Κ. Μητσοτάκης
Με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, κλείνει  ο κύκλος της μεγαλύτερης πολιτικής απάτης που γνώρισε η χώρα, τόνισε στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης.  «Αυτό που ζούμε σήμερα -τόνισε- είναι ένας εφιάλτης. Ένας εφιάλτης, όμως, που δεν ήταν νομοτέλεια αλλά αποτέλεσμα των καταστροφικών επιλογών της σημερινής κυβέρνησης. Οφείλεται στον κ. Τσίπρα και στον κ. Καμμένο, στον ΣΥΡΙΖΑ και στους ΑΝΕΛ». Αν δεν είχαν κάνει όσα έκαναν σήμερα θα ήμασταν μια κανονική χώρα της Ευρώπης, όπως η Κύπρος και η Πορτογαλία, τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Χάθηκαν 26 δισ. σε τρία χρόνια!
«Σύμφωνα με τις προβλέψεις, που δημοσιοποίησε στο τέλος του 2014 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΑΕΠ της χώρας στο τέλος του 2017 θα έφτανε τα 207 δισ. Σύμφωνα με τις δικές σας προβλέψεις, στο μεσοπρόθεσμο που καταθέτετε, το ΑΕΠ της χώρας στο τέλος του 2017 θα φτάσει τελικά τα 181 δισ. Χάσαμε 26 δισ. εθνικού πλούτου. Τρία χαμένα χρόνια για την Ελλάδα. Και 14,2 δισ. πρόσθετα βάρη για τους Έλληνες. Αυτός είναι ο λογαριασμός Τσίπρα - Καμμένου».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υποσχεθεί να βάλει τέλος στη λιτότητα και να σχίσει τα μνημόνια. Τώρα «τα υπογράφει δυο δυο και με τα δυο χέρια» και φέρνει μεγαλύτερη λιτότητα.
Το 4ο μνημόνιο τιμωρεί αυτούς που θα προστατεύατε: τους χαμηλόμισθους και τους συνταξιούχους. Είχατε πει ότι η κυβέρνηση «θα ανακτήσει την εθνική κυριαρχία και θα υψώσει ανάστημα στους ξένους”.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ