Η Ολομέλεια της Βουλής θα αποφασίσει για τα μέτρα κατά Κασιδιάρη

on .

KASIDIARHS XRYSH AYGH

• Η Ολομέλεια θα έχει τον τελικό λόγο για τα μέτρα που θα επιβληθούν στον Ηλία Κασιδιάρη και ενδεχομένως και στα άλλα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (ΚΟ) της Χρυσής Αυγής, για το επεισόδιο κατά του βουλευτή της Ν.Δ. Νίκου Δένδια.
Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο Νίκος Δένδιας, βγαίνοντας από την αίθουσα, πέρασε μπροστά από τον Ηλία Κασιδιάρη την ώρα που μιλούσε. Απευθυνόμενος στον κ. Δένδια ο χρυσαυγίτης βουλευτής του είπε: «Όχι από μπροστά μου. Δεν βλέπεις ότι μιλάω;».
Στη συνέχεια, ο Ηλίας Κασιδιάρης έσπρωξε τον κ. Δένδια και άλλοι βουλευτές πέταξαν μπουκάλια με νερό, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πανδαιμόνιο μέσα στην αίθουσα.
Η απόφαση αποβολής του Ηλία Κασιδιάρη και των άλλων μελών της ΚΟ της Χρυσής Αυγής αφορά, σε αυτή τη φάση, τις συνεδριάσεις των τεσσάρων κοινοβουλευτικών επιτροπών που επεξεργάζονται το πολυνομοσχέδιο,  χθες και σήμερα. Η  χθεσινή απόφαση αφορά επίσης την περικοπή του ενός δεύτερου της μηνιαίας βουλευτικής αποζημίωσης του Ηλία Κασιδιάρη και την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας.
Το θέμα που ανέκυψε  χθες  με τη Χρυσή Αυγή θα συζητηθεί  στη σημερινή  Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και ενδεχομένως να υπάρξει κάποια εισήγηση προς την Ολομέλεια.
Έτσι, στη συνεδρίαση της Ολομέλειας αύριο Τετάρτη θα ληφθεί απόφαση αν θα αποβληθεί ο Ηλίας Κασιδιάρης και οι άλλοι βουλευτές της ΧΑ από τις συνεδριάσεις επί του νομοσχεδίου. Επικρατέστερο θεωρείται το σενάριο η απόφαση αποβολής από την Ολομέλεια να αφορά μόνον τον κ. Κασιδιάρη. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα θεωρηθεί απών και δεν θα έχει δικαίωμα ψήφου.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ