«Σφυροκόπημα» στην κυβερνητική πολιτική από τον Δημήτρη Σταμάτη

on .

STAMATHS TASOYLAS 14 5 17

• Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξαπέλυσε από τα Γιάννενα ο βουλευτής επικρατείας της Ν.Δ και πρώην υπουργός Δημήτρης Σταμάτης, ο οποίος ήταν ο κεντρικός ομιλητής στη Νομαρχιακή Συνέλευση της ΝΟΔΕ Ν.Δ Ιωαννίνων που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο ξενοδοχείο «Du Lac» με θέμα «Οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα και η επιβάρυνση των νέων μέτρων».
Στην εκδήλωση παρέστησαν περίπου 160 τοπικά στελέχη και έγινε μια διεξοδική συζήτηση όπου τέθηκαν αρκετά ερωτήματα στον κ. Σταμάτη.
Ο βουλευτής επικρατείας της Ν.Δ εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η κυβέρνηση Σαμαρά δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το έργο της και να βγει η Ελλάδα στις αγορές, ενώ επεσήμανε ότι ακόμη και ο κ. Βαρουφάκης παραδέχθηκε πρόσφατα ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια απάτη και ότι αυτές οι μαρτυρίες θα είναι χρήσιμες όταν ο ΣΥΡΙΖΑ λογοδοτήσει στον ελληνικό λαό.

Με «σφραγίδα» ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
Τόνισε ότι το μνημόνιο και τα μέτρα φέρουν τη σφραγίδα των κ. Τσίπρα και Καμμένου, ξεκαθαρίζοντας ότι η Ν.Δ δεν πρόκειται να συμπράξει, χαρακτηρίζοντας τα αντίμετρα ως τον «φερετζέ της απάτης». Επανέλαβε το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εκλογές, καθώς είναι αντίθετη στο σύνολο της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση που κατά τον κ. Σταμάτη διακατέχεται από μια καθεστωτική αντίληψη, φτιάχνει κομματικούς στρατούς και επιβαρύνει την ελληνική κοινωνία. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι κυβερνητικοί βουλευτές είναι πρόθυμοι να ψηφίσουν και με τα δυο χέρια μέτρα 4,2 δισ. ευρώ και τόνισε ότι η Ελλάδα με μια άλλη κυβέρνηση θα αναιρέσει τις συνέπειες αυτής της οπισθοχώρησης στην οποία έχουν οδηγήσει τη χώρα οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, βουλιάζοντας συνεχώς την οικονομία.

Ο Κ. Τασούλας
Ο βουλευτής της Ν.Δ Ιωαννίνων και πρώην υπουργός Κώστας Τασούλας κατά το χαιρετισμό του καλωσόρισε τον κ. Σταμάτη στα Γιάννενα, επισημαίνοντας ότι ο βουλευτής Επικρατείας επί κυβέρνησης Σαμαρά συνέβαλε περισσότερο σιωπηλά στη παραγωγική λειτουργία μιας πρωτοφανούς κυβερνητικής συνεργασίας που προσπάθησε να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο, με τα πράγματα το τελευταίο τρίμηνο του 2014 να είχαν αλλάξει προς το καλύτερο αλλά ο ελληνικός λαός αποφάσισε να διαφοροποιηθεί. «Και έτσι, ανέλαβαν τη διακυβέρνηση του τόπου χάρη σε ένα άχτι και ένα παραμύθι», υπογράμμισε ο Κ. Τασούλας.

Ο Σπ. Βασιλείου  
«Όλοι μαζί να διαμορφώσουμε την επόμενη μέρα», ανέφερε ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Σπ. Βασιλείου που ευχήθηκε να επιστρέψει η Ελλάδα στο δρόμο της προοπτικής και της ευημερίας με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, μιας κυβέρνησης που θα είναι δίπλα στις ευάλωτες ομάδες. «Να δημιουργηθούν πραγματικές δουλειές και όχι να ζουν τα παιδιά μας με συμβάσεις ομηρίας» κατέληξε ο κ. Βασιλείου.
***
Το παρών στην νομαρχιακή συνέλευση έδωσαν μεταξύ άλλων οι πρώην υπουργοί Α. Φούσας και Στ. Καλογιάννης, ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης  οι αντιπεριφερειάρχες  Ν. Τύρου-Ούζα και Γ. Μητροκώστα, ο περιφ. Σύμβουλος Ιωάννης Καραμπίνας, ο πρώην Δήμαρχος Ιωαννίνων Νίκος Γκόντας, ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Τώρα» Άρης Μπαρτζώκας, ο υπεύθυνος Περιφερειακής Οργάνωσης Ηπείρου Δ. Μπούμπας, δημοτικοί σύμβουλοι και άλλα τοπικά στελέχη.
ΝΙΚΟΣ ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ