Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της Κυβέρνησης στα Τίρανα

on .

MPASIA TIRANA SYGKENTROSH 14 5 17

• Με μια μακροσκελή ομιλία του Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος Λιουλεζίμ Μπάσια, έληξε ειρηνικά και χωρίς κανένα επεισόδιο η συγκέντρωση διαμαρτυρίας της αντιπολίτευσης στα Τίρανα.
Ως γνωστόν οι εκλογές στην γειτονική χώρα είναι προγραμματισμένες για την 18η Ιουνίου και το κλίμα είναι ήδη έκρυθμο, με την Αντιπολίτευση να ζητά την παραίτηση Ράμα και σχηματισμό Υπηρεσιακής Κυβέρνησης μέχρι την προσφυγή στις κάλπες.
Στην ομιλία του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε τη διαδήλωση του Σαββάτου «λαϊκό δημοψήφισμα» που σημαδεύει, όπως είπε, «την εγκαθίδρυση της νέας δημοκρατίας στη χώρα».
Στην ομιλία του ο Μπάσια εξαπέλυσε κατηγορίες κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, για οργανωμένο έγκλημα, ναρκωτικά και διαφθορά και δήλωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν εκλογές στη χώρα, χωρίς τη συμμετοχή της αντιπολίτευσης και χωρίς τη διαχείρισή τους από μια υπηρεσιακή κυβέρνηση χωρίς τον νυν πρωθυπουργό.
Σύμφωνα με το Μπάσια, θα υπάρξει μια τρίτη και τελευταία, όπως είπε, διαδήλωση διαμαρτυρίας, η οποία «θα κάνει πράξη τη νέα δημοκρατία στη χώρα». Δεν προσδιόρισε το χρόνο διεξαγωγής της νέας διαδήλωσης και κάλεσε τους οπαδούς του σε αντίσταση, αντοχή και ενότητα μέχρι την τελική νίκη, όπως είπε.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ