Ένταση μέσα στη Βουλή και ο λαός στους δρόμους!

on .

BOYLH

• Στα ύψη αναμένεται ν’ ανέβει το πολιτικό θερμόμετρο την ερχόμενη εβδομάδα, όταν θα έλθει προς ψήφιση στη Βουλή το Νομοσχέδιο, με τα σκληρά μέτρα που συμφωνήθηκαν ανάμεσα στην Κυβέρνηση και στους θεσμούς και επηρεάζουν εργαζόμενους, ελεύθερους επαγγελματίες και συνταξιούχους.
Όπως ήταν αναμενόμενο, ομαδικά είναι τα πυρά από σύσσωμη την Αντιπολίτευση, η οποία κάνει λόγο για 4ο Μνημόνιο, που φέρνει επιπρόσθετα βάρη στους πολίτες, βυθίζοντας ακόμη περισσότερο τη χώρα στην ύφεση, απεμπολώντας τις αυταπάτες που καλλιεργούν συστηματικά τα κυβερνητικά στελέχη για δήθεν έξοδο της χώρας από την κρίση και ανάκαμψη της οικονομίας, όπως είπε και αναπλ. Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος από τα Γιάννενα.
Τα μέτρα στη Βουλή και οι πολίτες στους δρόμους
Σήμερα ή το αργότερο αύριο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την επικύρωση της συμφωνίας, στη συνέχεια θα περάσει με την διαδικασία του επείγοντος στις συναρμόδιες Επιτροπές Δευτέρα και Τρίτη, ενώ θα εισαχθεί στην Ολομέλεια την Τετάρτη και Πέμπτη. Στόχος της Κυβέρνησης είναι να ψηφιστεί, με την διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, μετά τις ομιλίες των πολιτικών Αρχηγών.
Βέβαια, την ώρα που τα μέτρα θα συζητούνται στη Βουλή, οι πολίτες θα δίνουν τον δικό τους αγώνα στους δρόμους, αντιδρώντας στις αδιέξοδες πολιτικές της Κυβέρνησης!
ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ έχουν κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία για την ερχόμενη Τετάρτη, 17 Μαΐου,  με την συμμετοχή φορέων και οργανώσεων να αναμένεται καθολική.
Ήδη καθημερινά αυξάνονται τα σωματεία, αλλά και οι επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς που δηλώνουν την συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στα νέα μέτρα που φέρνει η Κυβέρνηση προς ψήφιση.
Καταψηφίζει η Ν.Δ.
Σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ άσκησε ο βουλευτής Ιωαννίνων και πρ. Υπουργός Κώστας Τασούλας, σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο ITV, επαναλαμβάνοντας ότι η Ν.Δ. θα καταψηφίσει αυτή την κακή συμφωνία. «Ένα τέταρτο μνημόνιο που περιλαμβάνει μόνο νέες επιβαρύνσεις και καμία χρηματοδότηση ή έστω δεσμεύσεις των δανειστών μας για το χρέος ή την ποσοτική χαλάρωση είναι το επιπλέον κόστος της Κυβερνητικής πολιτικής και διαπραγμάτευσης. Η ελληνική κοινωνία καλείται να υποστεί νέες περικοπές ύψους 4.1 δισ. ευρώ τουλάχιστον, περικοπές που δεν θα υπήρχαν στο τραπέζι, εάν η αξιολόγηση έκλεινε στην ώρα της, το Φεβρουάριο του 2016 και αν η Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου δεν επέμενε να παριστάνει πως «παλεύει σκληρά», ενώ απλώς χάνει χρόνο και προσθέτει αβεβαιότητα στην οικονομία που έτσι δεν μπορεί να πάρει μπρος», τόνισε, μεταξύ άλλων.
Επενδυτικό κενό
Και σε άλλο σημείο ανέφερε ότι «σήμερα, η Ελλάδα αντιμετωπίζει ένα πολύ μεγάλο επενδυτικό κενό. Οι επενδύσεις ως ποσοστό του Α.Ε.Π. είναι περίπου στο 10%, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 20%. Για να ξαναμπεί η ελληνική οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης, πρέπει να προσελκύσει σημαντικές ξένες επενδύσεις. Η Νέα Δημοκρατία είναι το Κόμμα, το οποίο πιστεύει στην επιχειρηματικότητα. Το Κόμμα το οποίο πιστεύει στην ελεύθερη λειτουργία της οικονομίας. Πιστεύει ότι το Κράτος πρέπει να περιορίζεται στον απολύτως απαραίτητο ελεγκτικό του ρόλο…».
Υπάρχει ευελιξία
Καταλήγοντας ο Γιαννιώτης βουλευτής επεσήμανε ότι «οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι όλα τα Προγράμματα Προσαρμογής, σε όποια χώρα και αν έχουν εφαρμοστεί, εμπεριέχουν βραχυπρόθεσμη ευελιξία στους στόχους και στα μέσα για την επίτευξή τους, με αντάλλαγμα μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα. Έτσι και τα Μνημόνια στην Ελλάδα δεν είναι οι «10 Εντολές». Εμπεριέχουν ευελιξία που εμείς θα εκμεταλλευτούμε για να αλλάξουμε το μείγμα πολιτικής, ώστε η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα να εξασφαλίζεται με λιγότερα μέτρα λιτότητας και μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη».

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ