ΧΡ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: H Κυβέρνηση «στεγνώνει» εντελώς την αγορά

on .

STAIKOYRAS

• Για εσωτερική στάση πληρωμών, «σκούπισμα» ταμειακών διαθεσίμων, επιστροφή και «σύρσιμο» της οικονομίας στην ύφεση κάνει λόγο ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας, υπογραμμίζοντας ότι αυτά τα στοιχεία συνθέτουν ένα «τρίπτυχο της κυβερνητικής αποτυχίας».
Με αφορμή την ανακοίνωση των προσωρινών στοιχείων εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού για την περίοδο Ιανουαρίου - Μαρτίου αναφέρει ότι «οι δαπάνες του προϋπολογισμού υστερούν σημαντικά έναντι του στόχου, στερώντας ρευστότητα από την πραγματική οικονομία. Αυτό παρατηρείται και στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το οποίο έχει τον υψηλό συντελεστή βαρύτητας για την ανάκαμψη της οικονομίας».
Όπως τονίζει οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου έχουν τραβήξει - και πάλι - την «ανηφόρα» φαινόμενο που αναμένεται, σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, να έχει διογκωθεί τους επόμενους μήνες λόγω της καθυστέρησης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης.
Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «στεγνώνει» εντελώς την αγορά με την τακτική του εκτεταμένου εσωτερικού δανεισμού, μέσω του «σκουπίσματος» των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης.
Σημειώνει ότι «από ανικανότητα ή και αλλεργία απέναντι στις μεταρρυθμίσεις» η κυβέρνηση άργησε, επί μήνες, να εισπράξει το τίμημα από την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων, που δρομολόγησε η προηγούμενη κυβέρνηση.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ