Παρουσιάστηκε το στρατηγικό σχέδιο της Ν.Δ. για την οδική ασφάλεια

on .

ASFALEIA ND
• «Προσέχω - Ο δρόμος για την Ασφάλεια», ήταν ο τίτλος εκδήλωσης που διοργάνωσε η Ν.Δ. για να παρουσιάσει το σχέδιο του κόμματος για την οδική ασφάλεια.
Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κ. Μητσοτάκης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «η οδική ασφάλεια είναι ψηλά στην πολιτική μας προτεραιότητα».
Περιγράφοντας τον στρατηγικό στόχο του κόμματος τόνισε ότι «θέλουμε να μειώσουμε κατά 50% τα θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα, μέσα σε μια δεκαετία. Μπορούμε να το κάνουμε. Αρκεί να υπηρετήσουμε με συνέπεια και σταθερότητα μια συγκροτημένη στρατηγική. Να κινητοποιήσουμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς - και είναι πολλοί αυτοί - και κυρίως να κάνουμε αυτό το οποίο σε μια οργανωμένη Πολιτεία θα ήταν αυτονόητο. Να θέσουμε τα ζητήματα της οδικής ασφάλειας πολύ ψηλά στην πολιτική μας προτεραιότητα. Δεν πρέπει η οδική ασφάλεια να αφορά μόνο κάποιους ανθρώπους…».
Ο Λευτ. Αυγενάκης
Ο Γραμματέας της Ν.Δ., Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης μετά την παρουσίαση του στρατηγικού σχεδίου της Ν.Δ., δήλωσε, μεταξύ άλλων:  «πέρα και πάνω από την υποχρέωση της Πολιτείας να προχωρήσει το γρηγορότερο δυνατό όλες εκείνες τις παρεμβάσεις ασφαλείας στο οδικό δίκτυο της χώρας μας, η συντριπτική πλειονότητα των τροχαίων ατυχημάτων θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί, εάν οι οδηγοί κινούνταν με ασφάλεια.
»…Γι’ αυτό και η Νέα Δημοκρατία έχει εκπονήσει, σε συνεργασία με ειδικούς, ένα στρατηγικό σχέδιο οδικής ασφάλειας, ένα πλέγμα δράσεων για την ευαισθητοποίηση των πολιτών, αλλά και ένα σχέδιο παρεμβάσεων που θα συνδράμουν στην καλλιέργεια ασφαλούς οδηγικής συμπεριφοράς στην ελληνική κοινωνία. Το σχέδιό μας εστιάζει στην αλλαγή συμπεριφοράς, διότι η υπόθεση της ασφαλούς οδικής συμπεριφοράς είναι πρωτίστως υπόθεση ατομική».

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ