Σκληρή κριτική Αντ. Μπέζα στα πεπραγμένα της Κυβέρνησης Τσίπρα…

on .

MPEZAS 16 02 2012

• Ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις παραχώρησε ο πρ. Υφυπουργός Οικονομικών, Υγείας και Εργασίας  Αντώνης Μπέζας, στο ραδιοφωνικό  σταθμό ΕΡΑ- Δίκτυο Ηπείρου και τη δημοσιογράφο Βάσω Γκόρου,  καθώς και στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων και το δημοσιογράφο Γιώργο Γκόντζο.
Για τα έργα στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, ο κ. Μπέζας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «είναι δυνατόν  να ισχυρίζονται  ότι όταν παρέλαβαν τη διακυβέρνηση, «όλα στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας ήταν στον αέρα»; Ποιοι σχεδίασαν, ενέταξαν στο Γ’ ΚΠΣ, δημοπράτησαν και εκτέλεσαν το μεγαλύτερο μέρος της Β΄ Φάσης; Ποιοι σχεδίασαν, ενέταξαν σε χρηματοδότηση και δημοπράτησαν τη Γ’ Φάση του Λιμανιού; Ποιοι  έκαναν την υποκατάσταση  του αρχικού εργολάβου της Γ΄ Φάσης με τον «Άκτορα», ώστε  να εκτελείται σήμερα το έργο; Ποιοι διασφάλισαν  τη χρηματοδότηση των προμελετών για το Εμπορευματικό Κέντρο και προχώρησαν στη χωροθέτησή του; Όλα αυτά έγιναν από κάποιους ανθρώπους  με όραμα, με κόπο και με μεγάλη πολιτική προσπάθεια». Και καταλήγοντας σημειώνει: «ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του το μόνο που κάνουν είναι εγκαίνια ολοκλήρωσης έργων που άλλοι σχεδίασαν και ξεκίνησαν. Όταν θα φύγουν από την εξουσία, θα υπάρχει, άραγε,  ένα έργο, μία νέα  μεγάλη  δημόσια ή ιδιωτική επένδυση  που να έχουν οι ίδιοι ξεκινήσει στη Θεσπρωτία, για να την  εγκαινιάσουν οι επόμενοι;».
Για τα εγκαίνια των μεγάλων αυτοκινητόδρομων, ο Θεσπρωτός πολιτικός, ανέφερε, μεταξύ άλλων, πολύ εύστοχα: «τα έργα δεν ανήκουν στα κόμματα αλλά στους πολίτες που τα χρηματοδοτούν. Τα έργα έγιναν από αλλεπάλληλες κυβερνήσεις, που η κάθε μια είχε την μικρότερη ή μεγαλύτερη συνεισφορά. Όλα τα υπόλοιπα είναι πολιτικό θέατρο και πολιτική καπηλεία…».
Για την Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία, ο Αντ. Μπέζας επανέλαβε ότι «η ΝΔ δεν είναι αρνητική στην Εξεταστική Επιτροπή. Είναι καλοδεχούμενη η Επιτροπή. Κατέθεσε όμως τη δική της πρόταση,  γιατί στην κυβερνητική πρόταση  που ψηφίστηκε, η διερεύνηση ξεκινάει από το 1997, μένει δηλαδή απέξω ένα τμήμα της περιόδου Σημίτη, όταν Γενικός Γραμματέας Υγείας ήταν ο  σημερινός υπουργός κ. Κουρουμπλής και  επιπλέον, δεν διερευνάται  η τελευταία διετία ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, για την οποία έχουν αποσταλεί στη Βουλή φάκελοι δικογραφίας και έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε υπαλλήλους».

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ