Επιτυχημένη η δράση ενίσχυσης της φιλαναγνωσίας στο Δήμο Μετσόβου

on .

paideia node

• Μια ενδιαφέρουσα δράση πραγματοποίησε ο Τομέας Παιδείας της ΝΟΔΕ Ν.Δ με επικεφαλής την Τομεάρχη Παιδείας Ελένη Σιάση το απόγευμα της Παρασκευής στο Βοτονόσι του Δήμου Μετσόβου, συνεχίζοντας έτσι τη πληθώρα δράσεων και εκδηλώσεων το τελευταίο χρόνο.
Ο Τομέας Παιδείας διένειμε λογοτεχνικά και άλλα βιβλία σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου της περιοχής του Δήμου Μετσόβου, με σκοπό την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας, με τα παιδιά να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του Τομέα Παιδείας και του συγχωριανού τους Προέδρου της ΝΟΔΕ Σπ. Βασιλείου και τους κατοίκους να αγκαλιάζουν αυτή τη προσπάθεια.
Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» ο πολιτευτής της Ν.Δ.  Ιωάννης Καραμπίνας, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θανάσης Μωρόγιαννης, τομεάρχες της ΝΟΔΕ, τοπικά στελέχη και άλλοι.
Η Τομεάρχης Παιδείας Ελένη Σιάση τόνισε ότι η δράση που απευθύνεται σε μαθητές από σχολεία της περιοχής έχει ως στόχο την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας και την προώθηση ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση. «Η ψυχή της Ελλάδας δεν αντηχεί μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά χτυπάει στην ελληνική ύπαιθρο όπου μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί δίνουν μια μεγάλη μάχη για ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση», ανέφερε η κ. Σιάση, ενώ σημείωσε ότι συγκεντρώθηκαν 145 βιβλία σε μαθητές.
Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Σπ. Βασιλείου αφού ανέφερε ότι η πρωτοβουλία αυτή έχει μια ξεχωριστή σημασία για αυτόν που πραγματοποιείται στο χωριό καταγωγής του, τόνισε ότι είναι η δεύτερη δράση που γίνεται με αυτό το σκοπό, καθώς δίνεται μεγάλο βάρος στο να καλλιεργείται η κριτική σκέψη στους μαθητές, ενώ σημείωσε ότι έπονται και στους άλλους Δήμους του Νομού ανάλογες δράσεις.
ΝΙΚΟΣ ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ