Εντυπωσιασμένη η Μ. Τζούφη από το Μουσείο Τυπογραφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

on .

TZOYFH TYPOGRAFEIO
• Στο Μουσείο Τυπογραφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ξεναγήθηκε η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, ύστερα από πρόσκληση του Αναπληρωτή Πρύτανη Α. Φωτόπουλου.
«Η ανάδειξη και λειτουργία του Μουσείου Τυπογραφίας είναι σημαντική για την πολιτιστική, οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας, αποτελώντας ίσως τη μεγαλύτερη συλλογή σε πανευρωπαϊκό επίπεδο με πάνω από 2.000 αντικείμενα τυπογραφικών στοιχείων και μηχανών (πιεστήρια, λιθογραφικές πλάκες), τα παλαιότερα από τα οποία ανάγονται στον 18ο αιώνα», αναφέρεται στην ανακοίνωση της κ. Μ. Τζούφη.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκαν οι δυνατότητες ένταξης τόσο του Μουσείου Τυπογραφίας όσο και των άλλων πέντε Μουσείων και Συλλογών του Πανεπιστημίου (Μουσείο Λαογραφίας, Μουσείο Ιστορίας της Ιατρικής, Βιβλιοθήκη και Μουσείο Mαρίας & Σπύρου Mαλαφούρη «Eρνάνη», Μουσείο Εκμαγείων, Συλλογή Φωτογραφιών Κωνσταντίνου Μπαλάφα & Απόστολου Βερτόδουλου) σε αναπτυξιακά εργαλεία περιφερειακά ή διαπανεπιστημιακά και σε εξωστρεφή συνεργασία με τα Δυτικά Βαλκάνια στο πλαίσιο του EUSAIR (Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την περιοχή Αδριατικής-Ιονίου).

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ