Μην αντιστρέφεις τις μεταρρυθμίσεις για την ανταγωνιστικότητα

on .

GIOYNKER TSIPRAS
«Το κοινωνικό κεκτημένο της ΕΕ εφαρμόζεται στην Ελλάδα και σε οποιοδήποτε άλλο κράτος μέλος της ΕΕ» αναφέρει ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην ανακοίνωση - απάντηση που εξέδωσε, μετά την επιστολή Τσίπρα για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, τον πρόεδρο της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τους προεδρεύοντες στη Σύνοδο, Γιόζεφ Μουσκάτ (Μάλτα) και Πάολο Τζεντιλόνι (Ιταλία).
Ειδικότερα, στο ερώτημα Τσίπρα κατά πόσο το κοινωνικό μοντέλο και ειδικά σε ό,τι αφορά εργασιακά και συλλογικές διαπραγματεύσεις ισχύει και για την Ελλάδα, κ. Γιούνκερ απαντά ότι αυτό ισχύει σε όλα τα κράτη της ΕΕ, σημειώνει ότι «δεν υπάρχει ένα μέγεθος που να ταιριάζει σε όλους» και συστήνει στην ελληνική κυβέρνηση «να μην αντιστρέψει τις μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν στο παρελθόν για τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας».
Συγκεκριμένα, ο κ. Γιούνκερ σημειώνει στο συγκεκριμένο σημείο της επιστολής του: «Πιστεύω ότι πρέπει να επιτευχθεί μια συμφωνία που θα σέβεται τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί από όλες τις πλευρές κατά την έναρξη του προγράμματος: οι δεσμεύσεις των ελληνικών αρχών να μην αντιστρέψουν τις μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν στο παρελθόν για τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας».

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ