Η απλή αναλογική αποδυναμώνει τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης

on .

MHTSOTAKHS PATOYLHS KEDE 22 3 17

• Την δέσμευση ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταργήσει την διάταξη περί απλής αναλογικής στις Δημοτικές εκλογές, εάν τελικά αυτή νομοθετηθεί από την Κυβέρνηση διατύπωσε ο Πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνάντηση εργασίας που είχε χθες με αιρετούς της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης που είχε στα γραφεία του Κόμματος.
Ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και επανέλαβε τη βούλησή του να στηρίξει την ενίσχυση αυτού του θεσμού, που έχει σημαντικό ρόλο στην κοινωνική συνοχή.
Η Νέα Δημοκρατία επεξεργάζεται, σε συνεργασία με στελέχη της Αυτοδιοίκησης, τις προτάσεις της για την ενίσχυση του αναπτυξιακού ρόλου της Αυτοδιοίκησης και τις απαραίτητες αλλαγές προς όφελος των πολιτών.
Οι αιρετοί της Τ.Α. Πρώτου βαθμού, επικεφαλής των οποίων ήταν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, αναφερόμενοι στο ενδεχόμενο εφαρμογής του συστήματος της απλής αναλογικής στην Αυτοδιοίκηση, τόνισαν ότι κάτι τέτοιο ανατρέπει τη σταθερότητα διοίκησης και αποδυναμώνει τη διαδικασία λήψης αποφάσεων.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι, είναι απολύτως αντίθετος στην καθιέρωση της απλής αναλογικής και στην Αυτοδιοίκηση, ότι η Ν.Δ. ως Κυβέρνηση θα αλλάξει αμέσως μια τέτοια ρύθμιση, η οποία όπως είπε: «αποτελεί χτύπημα στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ