Αθώοι όλοι για την υπόθεση της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου!

on .

BATOPEDI

• Μετά από ακροαματική διαδικασία που κράτησε περισσότερο από δύο χρόνια, εκδόθηκε χθες η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για την Ι.Μ. Βατοπεδίου, με την οποία  αθωώθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι (Μοναχοί, Νομικοί Σύμβουλοι, Κρατικοί Λειτουργοί, Δικηγόροι και άλλοι).
Ο Πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος είχε βρεθεί στο «στόχαστρο» των πολιτικών του αντιπάλων όταν προέκυψε το ζήτημα,   σε δήλωσή του, τόνισε ότι η απόφαση της Δικαιοσύνης «αποκαλύπτει το μέγεθος της αθλιότητας στην υπόθεση Βατοπεδίου. Αποκαλύπτει τις μεθοδεύσεις που μετήλθαν ύποπτα και ταπεινά συμφέροντα, ιδιωτικά και μικροπολιτικά, για να σκηνοθετήσουν τη σκευωρία. Ο στόχος προφανής: Να πληγεί με κάθε τρόπο η τότε κυβέρνηση. Συκοφαντώντας, σπιλώνοντας, ταλαιπωρώντας για χρόνια αθώους ανθρώπους και τις οικογένειές τους. Ζημιώνοντας τη χώρα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική περίοδο».
Καταλήγοντας σημειώνει ότι κλείνει μια μεγάλη πληγή, αποκαθιστά πρόσωπα που άδικα κατηγορήθηκαν και αφήνει εκτεθειμένους  όσους εμπνεύστηκαν και εκτέλεσαν το ανέντιμο εγχείρημα.
Δήλωση έκανε και ο δικηγόρος Αντώνης Φούσας, που ήταν μεταξύ των υπερασπιστών των κατηγορουμένων. Μεταξύ άλλων ανέφερε, ότι  «είναι εγκληματικό να κατασκευάζονται εν γνώσει ψεύτικα σκάνδαλα και να διασύρονται άδικα από πολιτικούς αντιπάλους κρατικοί λειτουργοί, και να διακόπτεται βίαια και πρόωρα, όπως έγινε το έτος 2009, το έργο μιας νομίμως εκλεγμένης από το λαό Κυβέρνησης».
Επίσης πρόσθεσε ότι το 2009 με το «δήθεν πλέον σκάνδαλο Βατοπεδίου» διεκόπη το σπουδαίο και ύψιστης σημασίας έργο στο Άγιο Όρος για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ