Η κυβέρνηση υπονομεύει κάθε προοπτική ανάπτυξης της οικονομίας

on .

MPAKOGIANNH NTORA
• Πρόχειρο, αποσπασματικό και χωρίς καμία προοπτική χαρακτήρισε η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη, το σχέδιο «Εθνική Στρατηγική Ανάπτυξη 2021».
Όπως μεταξύ άλλων αναφέρει σε δήλωσή της, «καθημερινά η χώρα υφίσταται τις συνέπειες των κυβερνητικών επιλογών που υπονομεύουν κάθε προοπτική ανάπτυξης της οικονομίας. Οι επιχειρήσεις επιβαρύνονται με υπέρμετρους φόρους, οι συγχρηματοδοτούμενες δράσεις του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 βαλτώνουν αδικαιολόγητα, η πολιτική αβεβαιότητα αποθαρρύνει τις επενδύσεις. Συνακόλουθα, η Κυβέρνηση δεν διαθέτει εκείνον τον αναπτυξιακό σχεδιασμό που θα αξιοποιήσει το δοκιμαζόμενο παραγωγικό δυναμικό του τόπου».
Και πρόσθεσε: «η εθνική αναπτυξιακή στρατηγική που συνέταξε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με σημαντική καθυστέρηση, δεν επιτρέπει την παραμικρή αισιοδοξία για τις επιδόσεις της στον τομέα της ανάπτυξης. Με πρόχειρο και αποσπασματικό τρόπο, το σχέδιο παραθέτει ήδη εγκεκριμένες ή εφαρμοζόμενες δράσεις, αποτυγχάνοντας να δημιουργήσει προστιθέμενη αξία. Και αντί μιας ολοκληρωμένης δέσμης θεσμικών μεταρρυθμίσεων, διαρθρωτικών αλλαγών και κατάλληλης αξιοποίησης των διαθέσιμων πόρων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, προτείνει αναποτελεσματικά μέτρα πρόσκαιρης ενίσχυσης της απασχόλησης, που θα επιβαρύνουν περαιτέρω τα δημόσια οικονομικά…».

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ