ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ: Καμία υπόσχεση για συμφωνία έως τις 7 Απριλίου

on .

NTAISELMPLOYM

• Χωρίς καμία ουσιαστική πρόοδο, όπως εξάλλου αναμενόταν, ολοκληρώθηκε το χθεσινό Eurogroup.
Ο Πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ έκανε λόγο για πρόοδο στις συζητήσεις μεταξύ Αθήνας και θεσμών, αλλά και σε βασικά ζητήματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα. «Οι ελληνικές αρχές και οι θεσμοί μας ενημέρωσαν. Έχει γίνει δουλειά και πρόοδος αλλά κάποια βασικά ζητήματα παραμένουν. Συμφωνήσαμε ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και θα εντατικοποιηθούν στις Βρυξέλλες τις επόμενες μέρες όσον αφορά τα εκκρεμή ζητήματα που υπάρχουν για να συμφωνήσουμε σε ένα συνολικό πακέτο», τόνισε ο κ. Ντάισελμπλουμ.
Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι «το επόμενο Eurogroup είναι την 7η Απριλίου αλλά δεν υπάρχει υπόσχεση ότι μέχρι τότε θα έχει τελειώσει όλη αυτή η δουλειά. Θα υπάρξουν εντατικοποιημένες συζητήσεις στις Βρυξέλλες».

«Ναι μεν, αλλά…»
Από την πλευρά του, ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί τόνισε ότι αποφασίστηκαν συγκεκριμένες και ταχύτατες διαδικασίες για να κλειδώσουν τα εκκρεμή ζητήματα.
Και ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ μίλησε για σημαντική πρόοδο σε σχέση με το τελευταίο Eurogroup, αλλά τόνισε ότι υπάρχουν σημαντικά θέματα που δεν έχουν επιλυθεί ακόμα.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ