Προβάδισμα 17 μονάδων για τη Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

on .

DHMOSKOPHSH ND SYRIZA

• Προβάδισμα 17 ποσοστιαίων μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου καταγράφει δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.
Βάσει των ευρημάτων της δημοσκόπησης, η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 32,5% με τον ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνει 15,5%. Στην προηγούμενη έρευνα του ΠΑΜΑΚ, τον Φεβρουάριο, η Ν.Δ. συγκέντρωνε 33% και ο ΣΥΡΙΖΑ 16,5%.
Ειδικότερα, στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου, τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά: Ν.Δ.: 32,5%, ΣΥΡΙΖΑ: 15,5%, Χρυσή Αυγή: 7,5%, ΚΚΕ: 7,5%, Δημοκρατική Συμπαράταξη: 6,5%, ΑΝΕΛ: 2,5%, Ένωση Κεντρώων: 2%, Πλεύση Ελευθερίας: 2%, Ποτάμι: 1,5%, ΛΑΕ: 1%, Άλλο κόμμα: 6,5%, Δεν ξέρω/δεν απαντώ: 15%, Αποχή: 15,5%, Άκυρο/Λευκό: 7%.
Στην ερώτηση «ποιος είναι καταλληλότερος Πρωθυπουργός», ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 37%, έναντι 19% του Αλ. Τσίπρα. «Κανένας» απάντησε το 42%.
Στην παράσταση νίκης η Ν.Δ. προηγείται με προηγείται με διαφορά 60,5 ποσοστιαίων μονάδων, συγκεντρώνοντας 73% έναντι 12,5% του ΣΥΡΙΖΑ.
Στα βασικά συμπεράσματα της έρευνας αναδεικνύεται η απογοήτευση των πολιτών από τους κυβερνητικούς χειρισμούς: Το 87% λέει πως δεν είναι ικανοποιημένο από την κυβέρνηση, στην ίδια ερώτηση οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ απαντούν επίσης όχι σε ποσοστό 75%.
Μάλιστα, η πρόθεση της ΝΔ να μην ψηφίσει τα μέτρα που θα συνοδεύσουν τη συμφωνία με τους θεσμούς έχει αποδοχή από την πλευρά των ψηφοφόρων:  Το 52% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η ΝΔ δεν πρέπει να ψηφίσει τα νέα μέτρα, ναι απάντησε το 29% στην ίδια ερώτηση. Δύο στους 3 ψηφοφόρους της ΝΔ λένε ότι το κόμμα δεν πρέπει να ψηφίσει τα νέα μέτρα.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ