Διάλογο ζητά ο Υπ. Εσωτερικών αλλά αμετακίνητος από την απλή αναλογική!

on .

KALPH XERIA

• Το καλοκαίρι αναμένεται η θεσμοθέτηση των νέων αλλαγών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης, σε περιοδεία του στην Ξάνθη, επιχειρώντας ταυτόχρονα να δείξει ότι είναι υπέρμαχος του διαλόγου, κυρίως πάνω σ’ ένα ζήτημα που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων με τους εκπροσώπους των ΟΤΑ.
«Ξεκινάμε σε όλη την Ελλάδα επικοινωνία με τους Δήμους και τους Περιφερειάρχες. Έχουμε ήδη ολοκληρώσει μια πρώτη επεξεργασία που αφορά στις θεσμικές αλλαγές, στο πλαίσιο που σχετίζεται με την Αυτοδιοίκηση, τον «Καλλικράτη». Θέλουμε αυτή η συζήτηση να συνεχιστεί, πια, με έναν απευθείας διάλογο, να καταγράψουμε τα προβλήματα, να ακούσουμε παρατηρήσεις και προτάσεις…», τόνισε χαρακτηριστικά.
Με νωπή ακόμη την έντονη διαμάχη που έχει ξεσπάσει με την ΚΕΔΕ κυρίως για την εφαρμογή της απλής αναλογικής στις εκλογές, πρόσθεσε ότι «επειδή είμαστε φανατικοί οπαδοί του διαλόγου, μας ενδιαφέρει -πριν οριστικοποιήσουμε τις θέσεις που θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή- να εξαντλήσουμε όλες τις δυνατές μορφές επικοινωνίας και διαβούλευσης…
»Ο εκλογικός νόμος είναι μία από τις αλλαγές που σκοπεύουμε να φέρουμε προς ψήφιση. Υπάρχει επίσης το θέμα των αρμοδιοτήτων, των πόρων της αυτοδιοίκησης, των σχέσεων της κεντρικής εξουσίας με την αποκεντρωμένη διοίκηση. Αντιλαμβάνεστε ότι πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο πλέγμα αλλαγών που πρέπει να αποσαφηνιστεί. Θεωρούμε ότι μέχρι τα μέσα της χρονιάς θα είμαστε σε θέση να έχουμε ολοκληρώσει αυτή την επικοινωνία με τους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης και να προχωρήσουμε στη θεσμοθέτηση νέων αλλαγών».

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ