Μισή ώρα κράτησαν οι πανηγυρισμοί του Αλ. Τσίπρα για την... ανάπτυξη!

on .

OIKONOMIA YFESH APOGNOSH

• Μισή ώρα κράτησαν οι πανηγυρισμοί του Αλέξη Τσίπρα στο Υπουργικό Συμβούλιο για την επιστροφή της χώρας σε ρυθμούς ανάπτυξης. Τόσο, όσο χρειάστηκε για να εκδοθεί η ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ, που αναφερόταν στην ύφεση που διατηρήθηκε και το 2016.
Ο πρωθυπουργός μιλώντας στην αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου, είπε πως το 2016 ήταν χρονιά ανάπτυξης για την Ελλάδα. «Μετά από επτά χρόνια σχεδόν καταστροφικής ύφεσης, η χώρα έχει επιστρέψει ήδη σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Και έχει επιστρέψει ήδη από την προηγούμενη χρονιά, από το 2016 υπερβαίνοντας, μάλιστα, θετικά όλες τις προβλέψεις για το προηγούμενο έτος», είπε.  
Ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, με ανακοίνωσή του τόνισε πως «τη στιγμή που ο πρωθυπουργός πανηγυρίζει για τη δήθεν επιστροφή της οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, τα στοιχεία τον διαψεύδουν», ενώ κάνει λόγο για «αναποτελεσματικότητα, ανικανότητα και ιδεοληψία» της κυβέρνησης που «σέρνει την οικονομία στη στασιμότητα και βυθίζει την κοινωνία στο τέλμα».
Από την άλλη, λακωνικός ήταν ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος αρκέστηκε στην απλή παράθεση των γεγονότων χωρίς να σχολιάσει.
«Τσίπρας: Έπειτα από 7 χρόνια καταστροφικής ύφεσης η χώρα επέστρεψε στην ανάπτυξη. ΕΛΣΤΑΤ: Επιστροφή σε ύφεση στο -1,1%», έγραψε.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ