Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Διαρκές το αίτημα για εκλογές…

on .

MHTSOTAKHS KYRIAKOS

• Το αίτημα για εκλογές είναι διαρκές, δεν συνδέεται με την αξιολόγηση επανέλαβε χθες βράδυ ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυρ. Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.
Άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι φέρνει το τέταρτο μνημόνιο από το παράθυρο. «Θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια να πείσουμε στη διαπραγμάτευση καθώς είναι υπερβολικές οι απαιτήσεις των δανειστών. Χρειάζεται άλλο σχέδιο η χώρα για επενδύσεις. Εμείς έχουμε αξιοπιστία στο θέμα των μεταρρυθμίσεων», υποστήριξε ο Πρόεδρος της Ν.Δ.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι «δεν ψηφίζουμε όλο το δημοσιονομικό πακέτο που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή. Ο πρωθυπουργός πρέπει να υποστεί τον λογαριασμό. Θα διεκδικήσω μικρότερα πλεονάσματα και δημοσιονομικό χώρο. Δεν υπήρχε στο τραπέζι πακέτο πρόσθετων μέτρων πριν 6 μήνες…».
Και σε άλλο σημείο πρόσθεσε: «όταν πάω στο εξωτερικό φοράω τη φανέλα της εθνικής», υπογραμμίζοντας ότι στόχος του είναι να κόψουμε κάθε συζήτηση για Grexit.
Περιγράφοντας μια κυβέρνηση της Ν.Δ. ο Κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι θα απευθύνει κάλεσμα και πέρα από τις κομματικές γραμμές, ενώ δεσμεύτηκε και για δραστική ανανέωση των ψηφοδελτίων του κόμματος.  
Ακόμη ο Πρόεδρος της Ν.Δ. απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο, με εξαίρεση εκείνων που έχουν χρησιμοποιήσει πλαστά πιστοποιητικά και των επιόρκων. Μάλιστα, όπως είπε, δεν πρόκειται να κάνει πίσω στην υπόθεση της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων. «Το Δημόσιο παραμένει ο μεγάλος ασθενής σήμερα που κρατάει πίσω τη χώρα», σημείωσε.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ