Υπεύθυνη η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου που δεν προστατεύτηκε πλήρως η φέτα

on .

ND

• Αποκλειστικά υπεύθυνη για την περιορισμένη προστασία της φέτας που εμπεριέχει η εμπορική συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον Καναδά, η επονομαζόμενη CETA είναι η κυβέρνηση σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Όπως υπογραμμίστηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που συγκάλεσε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης με την προσφάτως εγκριθείσα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμφωνία της Ε.Ε. – Καναδά «δεν επετεύχθη πλήρως η προστασία της φέτας». Αλλά, αυτό, υποστηρίζεται ότι «οφείλεται αποκλειστικά στους χειρισμούς της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου και στη διαπραγμάτευσή τους τα δύο τελευταία χρόνια».
Με αφορμή τον θόρυβο που έχει προκληθεί εξαιτίας του γεγονότος ότι οι ευρωβουλευτές της ΝΔ ήταν μεταξύ εκείνων που έδωσαν θετική ψήφο στη CETA, γαλάζια στελέχη υπενθυμίζουν ότι, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων Γ. Κατρούγκαλος «επιχειρηματολόγησε υπέρ της υπερψήφισης της συμφωνίας ενώπιον όλων των ευρωβουλευτών».
Στη συνέχεια, όπως αναφέρουν, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δια του αρμοδίου τότε Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιώργου Σταθάκη, υπερψήφισε τη συμφωνία στο Συμβούλιο Υπουργών, που αποτελούσε απαραίτητη προϋπόθεση για να έρθει προς ψήφιση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Όμως, όπως συμπληρώνουν, «όταν η συμφωνία πήγε στο Ευρωκοινοβούλιο, οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν, όχι για τη φέτα, αλλά για τα εργασιακά θέματα».
Στην αξιωματική αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για «θετικό ισοζύγιο» στο οποίο στηρίχτηκε η υπερψήφιση της CETA από τους ευρωβουλευτές της ΝΔ, καθώς, όπως υποστηρίζουν, «παρά τις όποιες αδυναμίες της συμφωνίας, σε καμία περίπτωση δεν γίνεται να διαγραφούν τα ευρύτερα ευεργετήματα από την κύρωσή της».

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ