Απαξιώνεται η πόλη των Ιωαννίνων με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής

on .

DHMARXEIO IOANNINON

• Ευθύνες στη Δημοτική Αρχή για ζητήματα που οδηγούν σε απαξίωση της πόλης των Ιωαννίνων καταλόγισε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας κ. Νίκος Γκόντας μιλώντας στην προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο πρώην δήμαρχος, ανέφερε χαρακτηριστικά το θέμα του αεροδρομίου, για το οποίο υπενθύμισε ότι  είχε  ζητήσει από τη Δημοτική Αρχή να το εντάξει και αυτό στα υπό αξιοποίηση αεροδρόμια της χώρας. «Εσείς είχατε υποτιμήσει αυτή μας την πρόταση... Δυστυχώς εξακολουθούν να λιμνάζουν οι εργασίες στο αεροδρόμιό μας, ενώ υπάρχουν φήμες για εγκατάλειψη από πλευράς αναδόχου εταιρείας. Επισημαίνουμε  δε ότι τα ναύλα από και προς την πρωτεύουσα είναι πανάκριβα και ξεπερνούν κατά πολύ τα ναύλα ακόμη και προς άλλους προορισμούς  της Ευρώπης», τόνισε ο κ. Γκόντας.
Ο επικεφαλής της παράταξης της Μείζονος Αντιπολίτευσης, στάθηκε όμως ιδιαίτερα και στην απαξιώσει του εορτασμού των «Ελευθέριων» της πόλης, τα οποία κατά το παρελθόν αποτελούσαν μια πολύ καλή ευκαιρία για τη Δημοτική Αρχή να θέτει και να συζητά μεγάλα ζητήματα της περιοχής με την Πολιτεία και να λαμβάνονται ακόμη και αποφάσεις που αφορούσαν το μέλλον της. «Τα τελευταία χρόνια, αυτός ο θεσμός έχει ατονήσει, έχει απαξιωθεί και ούτε στο τυπικό του μέρος δεν εκτελείται πλέον», υπογράμμισε.
Από τα «πυρά» του κ. Γκόντα δεν ξέφυγε όμως ούτε ο τρόπος λειτουργίας της Δημοτικής Αρχής, με αιχμή τον προϋπολογισμό, για τον οποίο είπε ότι συντάχθηκε με προχειρότητα, με αποτέλεσμα δύο μήνες μετά την ψήφισή του να ζητείται μια «μαμούθ αναμόρφωση».  

Άλλα θέματα
Κατά τη συζήτηση της απόφασης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ για την παράταση ισχύος σχετικής απόφασης στον διακανονισμό οφειλών των πολιτών προς τη Δημοτική Επιχείρηση, ο  δημοτικός σύμβουλος της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας κ. Στ. Μάντζιος τόνισε την ιδιαίτερη προσοχή που πρέπει  να δοθεί  στον διακανονισμό και επεσήμανε την διάσταση απόψεων που υπάρχει μεταξύ νομικών όσον αφορά τις γνωμοδοτήσεις σε θέματα νομιμότητας. Επίσης πρότεινε να αυξηθεί ο αριθμός των δόσεων σε λογαριασμούς ύδρευσης - αποχέτευσης από 12 σε 24 μήνες και η ελάχιστη προκαταβολή να κατεβεί στα 40 ευρώ,.  
Ειδική αναφορά έγινε  στον επιλεκτικό τρόπο ανάθεσης σε ιδιώτες την αποκομιδή σκουπιδιών στα δημοτικά διαμερίσματα Ανατολής και Περάματος. Τέλος ο δημοτικός σύμβουλος  κ. Νίκος Μακόπουλος χαρακτήρισε ως παράνομο το δικαίωμα ανάθεσης  έργων του προέδρου του Πνευματικού Κέντρου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση
Η Λαϊκή Συσπείρωση, με χθεσινή της ανακοίνωση, μεταξύ των θεμάτων που θίγει, είναι και αυτό του πλεονάσματος των 2 εκ. ευρώ που ανακοίνωσε η Δημοτική Αρχή ότι προέκυψε στο τέλος του χρόνου από τα ανταποδοτικά τέλη. Η παράταξη, που εκφράζει το ΚΚΕ, σημειώνει ότι η υπεραπόδοση των τελών, οφείλεται στο γεγονός «ότι φορτώνει τόσο πολύ τους λογαριασμούς της ΔΕΗ στα νοικοκυριά και τα μαγαζιά». Προσθέτει δε ότι θα έπρεπε να προχωρήσει σε μείωση των ανταποδοτικών τελών στα λαϊκά νοικοκυριά και στα μικρά μαγαζιά και να τα «πάγωνε» για τους ανέργους.  

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ