Φάσκει και αντιφάσκει ο Χρ. Σπίρτζης για τα μεγάλα έργα της Ηπείρου!

on .

EIKONA PROINOS 1

• Η παρουσία του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη στα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» των Ιωαννίνων, δικαίωσε απόλυτα τον «Πρωινό Λόγο», που προ μιας εβδομάδος ακριβώς σημείωνε πρωτοσέλιδα ότι «προκαλεί με τα είπα - ξείπα» και εκ του λόγου αυτού είναι αναξιόπιστος  οτιδήποτε και αν ανακοινώσει. Του έθεσε σειρά ζητημάτων που αφορούν τις οδικές συνδέσεις της Ιόνιας με Κακαβιά και Πρέβεζα, ως και το θέμα του Αεροδρομίου Ιωαννίνων ο Περιφερειάρχης Αλεξ. Καχριμάνης, λίστα θεμάτων του έθεσε και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, αρχής γενομένης από το Αεροδρόμιο και συνέχισε με το αίτημα δημιουργίας Υδατοδρομίου, του Π.Δ. για τη Λίμνη, του Πολεοδομικού Σχεδίου Σεισμοπλήκτων και του Γιαννιώτικου Σαλονιού. Για τα τρία τελευταία, απαντήσεις φυσικά δεν μπορούσε να δώσει αφού δεν είναι δικής του αρμοδιότητας  και πρέπει να τα μεταφέρει στους καθ’ ύλην αρμόδιους υπουργούς. Όσο για τα άλλα, τι να πει και ποιος να τον πιστέψει, όταν σε διάστημα λίγων μόνο μηνών αυτοδιαψεύδεται με τα λεγόμενά του. Αυτό και μόνο το γεγονός, καθιστά ιδιαίτερα επιφυλακτικούς τους Ηπειρώτες για όσα λέει και υποχρεώνει εκ των πραγμάτων τις τοπικές αρχές να επιδιώξουν δεσμεύσεις σε «ανώτερο» επίπεδο για την προώθηση λύσεων σε εκκρεμότητες που υπάρχουν.
Άλλωστε ήταν και ο μόνος Υπουργός, που την Τρίτη από τα Γιάννενα διαπίστωνε ότι με τη συμφωνία στο Eurogroup η Ελλάδα βγαίνει οριστικά από την κρίση. Δεν χρειάστηκαν παρά ελάχιστες ώρες για να διαπιστώσουν όλοι οι Έλληνες πολίτες, ότι ούτε συμφωνία είχε επιτευχθεί, αλλά και σκληρότερα μέτρα βρίσκονται επί…θύραις.

«Ανθολογία»… Είπα - ξείπα!
Μια… ανθολογία αυτοαναιρούμενων δηλώσεών του, δημοσιεύει εύστοχα το epiruspost.gr, που δείχνει και την πολιτική βαρύτητα των υποσχέσεων και εξαγγελιών που έκανε κατά την παρουσία του στις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων:

- Τον Δεκέμβριο,  σε  συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ο Υπουργός υποστήριξε ότι το τμήμα της Ιόνιας από τα Γιάννινα μέχρι την Κακαβιά δεν έχει μελετητική ωριμότητα ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία για την χρηματοδότηση... Μάλιστα τότε έδωσε κι ένα αναλυτικό υπηρεσιακό σημείωμα για να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς του!

Την Τετάρτη, δύο μήνες μετά,  ο Υπουργός για το ίδιο ακριβώς τμήμα, ισχυρίστηκε ότι παρουσιάζει πλήρη μελετητική ωριμότητα και θα αναζητηθεί τρόπος χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα!!!

- Τον Δεκέμβριο δήλωνε ότι υπήρχαν ζητήματα και με την οδική σύνδεση της Ιόνιας με την Πρέβεζα.  Σημείωνε μάλιστα  ότι η μελέτη δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη.

Τον Φεβρουάριο όμως, διαβεβαίωνε ότι κι αυτό το έργο θα προχωρήσει!

- Για το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων: Τον Δεκέμβριο,  κατά τον Υπουργό,  όλα πήγαιναν ρολόι και τα έργα θα ολοκληρώνονταν κανονικά...

Τον Φεβρουάριο, το αεροδρόμιο βρίσκεται κάπου μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ, υπερταμείου και ΥΠΑ, χωρίς να ξέρουμε που θα καταλήξει και πως θα καταστεί εφικτή η συνέχιση των έργων.

- Σιδηροδρομική σύνδεση: Ο κ. Σπίρτζης, έχει εξαγγείλει  κατ’ επανάληψη την σιδηροδρομική Εγνατία. Τον Δεκέμβριο στα Γιάννινα είπε ότι το συγκεκριμένο έργο, εξ αιτίας του μεγάλου κόστους, δεν πρέπει να είναι στις προτεραιότητες της χώρας. Μακάρι να είχαμε τα χρήματα για να τρυπήσουμε την Πίνδο, ήταν η φράση που είχε χρησιμοποιήσει για να συμπληρώσει ότι δεν ανήκει στους πολιτικούς που υπόσχονται και... θάλασσα.

Προχθές χαρακτήρισε απαραίτητη την ολοκλήρωση των υποδομών στην Ήπειρο, όχι μόνο των οδικών αλλά και των σιδηροδρομικών και μάλιστα αυτά δεν θα περιορίζονται στα στενά γεωγραφικά όρια της περιοχής αλλά θα πρέπει να την συνδέουν με τα Βαλκάνια!

- Ιόνια Οδός: Πριν από λίγες μόλις ημέρες,  ο κ. Σπίρτζης υπόσχονταν από την Πρέβεζα ότι την Μεγάλη Εβδομάδα, ο αυτοκινητόδρομος θα παραδοθεί στην κυκλοφορία και στην Ήπειρο θα κάναμε... πραγματική Ανάσταση.

Προχθές στα εγκαίνια του τμήματος Καμπή – Πέρδικα αποκαλύφθηκε ότι πέρα από τα δύο άκρα του δρόμου, όπου υπήρχαν καθυστερήσεις, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και  στο τμήμα από την Αμφιλοχία μέχρι το Μενίδι, το οποίο μπορεί να καθυστερήσει και πέραν του τριμήνου.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ