Τη Σκλίβανη επισκέφθηκε προχθές ο Βασίλης Λεβέντης

on .

SKLIBANH LEBENTHS 22 2 17

• Τη Σκλίβανη επισκέφθηκε προχθές ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, στα πλαίσια της παρουσίας του στα Γιάννενα για τα Ελευθέρια της πόλης.
Ο κ. Λεβέντης είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τον τόπο όπου γεννήθηκαν οι πρόγονοί του πριν εγκατασταθούν, στα μέσα του 19ου αιώνα, στη Μεσσήνη.
Ξεναγήθηκε από τον Πρόεδρο της Αδελφότητας Σκλιβανιτών Ιωαννίνων Ανδρέα Μπούρη και τον Πρόεδρο του ΤΣ Θωμά Χρήστου στα δύο Μουσεία του χωριού, το Μουσείο Εκκλησιαστικής Τέχνης που φιλοξενεί εκκλησιαστικά κειμήλια μεγάλης πολιτιστικής αξίας της μεταβυζαντινής περιόδου (15ου-20ου αιώνα) και το Μουσείο Νεότερης Ιστορίας στο οποίο σώζονται λαογραφικά εκθέματα της περιοχής αλλά και ένα μέρος της ιστορίας του Συντάγματος Ξεροβουνιού.
Ο κ. Λεβέντης εξέφρασε την έκπληξή του για το μεγάλο πολιτιστικό πλούτο που υπάρχει στη Σκλίβανη και δεσμεύτηκε να επισκεφθεί ξανά το χωριό τον ερχόμενο Αύγουστο στις πολιτιστικές εκδηλώσεις «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2017» που συνδιοργανώνoυν οι Αδελφότητες Σκλιβανιτών Ιωαννίνων και Αθηνών.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ