Με 13 μονάδες προηγείται η Ν.Δ.

on .

DHMOSKOPHSH ND SYRIZA

• Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νέα δημοσκόπηση της MRB που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.011 ατόμων για λογαριασμό του Star.
Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία παραμένει μπροστά στην πρόθεση ψήφου με 27,2% έναντι 14,2% που συγκέντρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6,9% και το ΚΚΕ με 6,8%
Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 33,1% έναντι 18,3% του Αλέξη Τσίπρα.
Πολύ χαμηλά είναι την ίδια στιγμή τα ποσοστά συσπείρωσης των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές.
Τον ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι θα  ξαναψηφίσει μόλις το 41% των ψηφοφόρων του, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό απ’ όσους μετακινούνται πηγαίνει στη Ν.Δ. (το 12,2%) και στο ΚΚΕ (9,9%).
Αντιθέτως, η Ν.Δ. εμφανίζει εξαιρετικά υψηλά ποσοστά συσπείρωσης (88,5%), ενώ όσοι μετακινούνται πηγαίνουν στα «λοιπά κόμματα» (4,5%) και στην «αδιευκρίνιστη ψήφο» (7%).
Και η δημοσκόπηση της MRB καταγράφει το γενικευμένο αίσθημα απαισιοδοξίας των πολιτών, αφού στον λεγόμενο «Δείκτη αισιοδοξίας» το 90% πιστεύει ότι τα πράγματα πάνε αρκετά/πολύ άσχημα.
Στην ερώτηση να απορρίψει η κυβέρνηση τα νέα μέτρα ή να τα αποδεχθεί, το 55% απαντά να μην τα δεχθεί, έστω κι αν αυτό οδηγήσει σε ρήξη. Στο ερώτημα, όμως, αν θέλουν παραμονή στο ευρώ το 59% απαντά ότι επιθυμεί παραμονή. Ποσοστό που αγγίζει το 59% θεωρεί ότι θα γίνουν εκλογές μέσα στο 2017.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ