Α. ΜΠΕΖΑΣ: Η καθυστέρηση της αξιολόγησης προκαλεί ζημία στην ελληνική οικονομία...

on .

MPEZAS 16 02 2012

• Στο ζήτημα του κλεισίματος της αξιολόγησης  αναφέρθηκε εκτενώς  ο πρ. υπουργός της Ν.Δ. και π. βουλευτής Θεσπρωτίας Αντώνης Μπέζας, μιλώντας χθες στην εκπομπή  «Ότι πεις εσύ»  και το δημοσιογράφο Γιώργο Γκόντζο, στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων.
«Η αξιολόγηση πρέπει να καταλήξει. Το να καταλήξει, με έναν τρόπο καλό για την χώρα μας είναι ευθύνη της κυβέρνησης… Η καθυστέρηση προκαλεί ζημία στην Ελληνική Οικονομία… Διακυβεύονται η ανάπτυξη, οι ιδιωτικές επενδύσεις, η λειτουργία των επιχειρήσεων, η ιδιωτική κατανάλωση, και ο λογαριασμός αυξάνει καθώς δεν κλείνει η αξιολόγηση… Αν είχαν γίνει οι κινήσεις πιο γρήγορα δεν θα είχαμε πάει  σ’ αυτά τα εκβιαστικά διλήμματα που έχουν θέσει οι δανειστές…», τόνισε, ασκώντας κριτική στον πρωθυπουργό ότι δήθεν διαπραγματεύεται!
Για τις επαφές του Πρόεδρου της Ν.Δ. στην Γερμανία και την κριτική από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε πως  «ο κ. Μητσοτάκης πήγε για να ενισχύσει την αξιοπιστία της χώρας μέσα από την παρουσίαση της εναλλακτικής  μεταρρυθμιστικής πρότασης της Ν.Δ. και παρουσίασε τις δυσκολίες και τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες…».

Για το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας
Αναφορά έκανε ο πρ. βουλευτής και σε δυο θέματα που αφορούν την Ήπειρο:
Για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) Ηγουμενίτσας ανέφερε πως «δεν υπάρχει στα χαρτιά» παρά το γεγονός πως υπάρχει ένα κτίριο, υπάρχει εξοπλισμός, υπάρχουν διαγωνισμοί σε εξέλιξη.
Διευκρίνισε πως από το Υπουργείο Υγείας στο παρελθόν, την περίοδο που διετέλεσε υφυπουργός, είχε επιχειρηθεί  η περαιτέρω αναβάθμιση του Νοσοκομείου Φιλιατών με την  τροποποίηση  του οργανισμού του, η οποία  περιελάμβανε την ένταξη του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) Ηγουμενίτσας στο Νοσοκομείο Φιλιατών και τη δημιουργία δυο νέων  Μονάδων, Αλτσχάιμερ και ασθενών στο τελικό στάδιο, που δεν υπάρχουν στην Ήπειρο, και γενικά στη  Δυτική Ελλάδα, με Προεδρικό Διάταγμα το οποίο είχε φτάσει στο τελικό στάδιο της υπογραφής. Όπως σημείωσε, δύο χρόνια μετά  δεν  έχει ακόμη  τροποποιηθεί  ο Οργανισμός  και δεν έχει  αναβαθμιστεί το Νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να  παραληφθεί και να λειτουργήσει το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας.

Για τον Ε-65
Για το θέμα της σύνδεσης της Εγνατίας Οδού με το βόρειο τμήμα του άξονα Ε65, στο Κηπουρειό, εξέφρασε την διαφωνία του, («είναι λάθος αυτό που γίνεται») και συμφώνησε ότι πρέπει να εξεταστεί η  παρέμβαση και πρόταση του Σταύρου Καλογιάννη, πρώην υφυπουργού της Ν.Δ., για σύνδεση στην Παναγιά. Παράλληλα τόνισε πως  η «βέλτιστη λύση» δεν πρέπει να αφορά μόνο στο κόστος κατασκευής και την εξασφάλιση της χρηματοδότησης («προφανώς αυτό είναι σημαντικό»), αλλά και στην απόληξη του  οδικού άξονα, επισημαίνοντας πως θα πρέπει να ληφθούν υπ όψιν, εξ ίσου σημαντικά θέματα, όπως το λειτουργικό κόστος του αυτοκινητόδρομου για τους πολίτες και τις μεταφορές, αλλά και η εξυπηρέτηση των στρατηγικών στόχων της Ηπείρου σε συνδυασμό με την αναβάθμιση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ