ΚΕΔΕ: Όχι στην αλλαγή σύνθεσης των Δ.Σ. των Σχολικών Επιτροπών

on .

KEDE

Την ανάκληση της υπουργικής απόφασης που αφορά την σύνθεση των Σχολικών Επιτροπών ζήτησε ομόφωνα το Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), κατά την χθεσινή συνεδρίασή του.
Σε διαφορετική περίπτωση είναι διατεθειμένη να προσφύγει στην Δικαιοσύνη, διότι – όπως υποστηρίζει - η νέα σύνθεση, όπως την επιβάλλει η Κυβέρνηση, στερεί από τους Δήμους το δικαίωμα άσκησης πολιτικής, την στιγμή που έχουν την ποινική και αστική ευθύνη για την λειτουργία των σχολείων.
 Να σημειωθεί ότι η υπουργική απόφαση προβλέπει τα 6 από τα 11μέλη των Σχολικών Επιτροπών να είναι εκπαιδευτικοί, με αποτέλεσμα ο Δήμος να χάνει την πλειοψηφία.
Επίσης συζητήθηκε και η κατάρτιση του Οδικού Χάρτη για την διοργάνωση του δεύτερου μαραθωνίου καινοτομίας της ΚΕΔΕ για τις «έξυπνες» πόλεις, ενώ έγινε γνωστό ότι έχει τεθεί εδώ και 10 ημέρες σε λειτουργία ο ηλεκτρονικός κόμβος, μέσω του οποίοι οι πολίτες μπορούν να εκδίδουν ηλεκτρονικά μια σειρά από παράβολα.
Με αφορμή τη σχετική συζήτηση ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης υπογράμμισε ότι «η Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού υλοποιεί συγκεκριμένες ενέργειες με στόχο την παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών στους πολίτες».
Στην χθεσινή συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης, Γ. Κοντορίνης παρουσία και της κ. Ι. Ζαχαράκη, Δημοτικής Συμβούλου του Δήμου SOLINGEN της Γερμανίας. Ο κ. Κοντορίνης παρουσίασε τον απολογισμό των δραστηριοτήτων του Δικτύου, με δεδομένη την ολοκλήρωση της θητείας της σημερινής Συντονιστικής Επιτροπής.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ ανακοίνωσε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, προκειμένου το Δίκτυο να μετεξελιχθεί από Ευρωπαϊκό σε Παγκόσμιο.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ