Προς δρομολόγηση πτήση από Ισραήλ για Γιάννενα

on .

BLAXOS KAXRIMANHS GKOLAS

• Πολύ καλές προοπτικές αύξησης του τουριστικού ρεύματος από το Ισραήλ προς την περιοχή μας, διαπίστωσε η Ηπειρωτική αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από Περιφέρεια, Δήμο και Ένωση Ξενοδόχων, που συμμετείχε την περασμένη εβδομάδα σε Διεθνή Έκθεση στο Τελ Αβίβ.
Στις εντυπώσεις, στα αποτελέσματα και στα νέα δεδομένα τα οποία πλέον διαμορφώνονται αναφέρθηκαν χθες σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Αντιδήμαρχος για θέματα Τουρισμού του Δήμου Ιωαννιτών Νίκος Γκόλας και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων Κώστας Βλάχος. 
Έντονο το ενδιαφέρον
Στην συνεργασία που υπήρξε μεταξύ των φορέων που συμμετείχαν στην Έκθεση αναφέρθηκε στις δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης. «Η συνεργασία που γίνεται δια της Περιφέρειας, του Δήμου Ιωαννιτών  και της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων, και τη βοήθεια από την κ. Αλέγκρα Μάτσα, έδωσε αποτελέσματα», τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι το περίπτερο της Ηπείρου είχε τη μεγαλύτερη ζήτηση στην έκθεση, μεταφέροντας μάλιστα και την διαπίστωση των υπευθύνων του ΕΟΤ στο Ισραήλ, σύμφωνα με τους οποίους υπήρξε τεράστια διαφορά ενδιαφέροντος σε σχέση με τις άλλες περιφέρειες από τους Ισραηλινούς για την Ήπειρο.
Δρομολόγιο από τον Απρίλιο;
Ένας πρόσθετος λόγος για το ενδιαφέρον αυτό, ήταν όπως είπε ο Αλ. Καχριμάνης το γεγονός ότι το περίπτερο της Ηπείρου το επισκέφθηκαν πολλοί Εβραίοι Γιαννιώτες στην καταγωγή, οι οποίοι ζήτησαν μάλιστα την καθιέρωση απευθείας αεροπορική πτήση από το Ισραήλ στα Ιωάννινα.
«Όλοι αυτοί – πρόσθεσε- συζητούσαν και με τον υπεύθυνο της αεροπορικής εταιρίας “ΤUS AIR” και με όλους τους παράγοντες που συμμετείχαμε στην Έκθεση. Βλέποντας το ενδιαφέρον που υπήρξε,  μετά από αυτό, μας είπε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο από τον Απρίλιο να δρομολογήσει δρομολόγιο Τελ Αβίβ- Ιωάννινα…».
Τέλος ο Περιφερειάρχης, με αφορμή ερώτημα που του είχε τεθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο για επιστολή Ισραηλινού τουριστικού πράκτορα που δήλωνε ότι θα διακόψει τη συνεργασία με την Ήπειρο λόγω των ερευνών για τους υδρογονάνθρακες, ανέφερε ότι συναντήθηκε μαζί του και μετά την ενημέρωση που του έγινε, δήλωσε ότι δεν υπάρχει θέμα και θα βοηθήσει και αυτός ώστε να πραγματοποιηθούν δρομολόγια προς Γιάννενα.
Ο Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων
«Η δύναμη της συνεργασίας είναι αυτή που αποδίδει συνεχώς καρπούς στην προσπάθεια που κάνουμε να αναδείξουμε τον προορισμό Ιωάννινα σε ξένες αγορές όπως αυτή του Ισραήλ», τόνισε από τη μεριά του ο Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Νίκος Γκόλας, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός πως «για πρώτη φορά αισθανθήκαμε ότι εκπροσωπούμε έναν προορισμό που είναι αναγνωρίσιμος».
Ο κ. Γκόλας σημείωσε πως η ζήτηση που είχε το περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου στην έκθεση του Τελ Αβίβ γεμίζει με ελπίδες και αισιοδοξία για το μέλλον, τόσο τους επαγγελματίες του τουρισμού, όσο και τους φορείς της περιοχής που στέκονται δίπλα τους όλο αυτό το διάστημα προβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο τον τόπο μας.
«Είναι πια στο χέρι μας οι απευθείας πτήσεις από το Ισραήλ κι εμείς σαν Δήμος κι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να γίνουν πραγματικότητα», είπε ο κ. Γκόλας ο οποίος εξήρε τέλος, το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών απ' όλους τους επαγγελματίες στο χώρο του τουρισμού κάτι το οποίο «κάνει τη διαφορά», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.
Ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων Ιωαννίνων Κωνσταντίνος Βλάχος, ανέφερε, μεταξύ άλλων ότι «η συλλογικότητα δίνει πάρα πολλά. Κάποτε έλεγα ότι πρέπει να έχουμε υπομονή και επιμονή για να μπορούμε να μπούμε σε κάποιους προορισμούς ή με κάποιους στόχους επιλεγμένους. Και για το Τελ Αβίβ και για το Ισραήλ εν γένει, εμείς τον αγώνα τον κάνουμε από το 2008 – 2009. Και πιστέψαμε στον αγώνα αυτό και έχουμε αποτελέσματα».
Και καταλήγοντας επεσήμανε ότι «πρέπει να πείσουμε τον εαυτό μας και να πειστούμε όλοι μας, ότι πρέπει να είμαστε πάρα πολύ καλοί στην παροχή υπηρεσιών και να το διαχειριστούμε όσο μπορούμε καλύτερα. Ενωμένοι κάνουμε τα πάντα, σκόρπιοι δεν κάνουμε τίποτα». 

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ