Να στελεχωθεί με νευρολόγο το Νοσοκομείο Φιλιατών

on .

GEORGIOY BASILHS THESPROTIA

• Νευρολόγο στο Νοσοκομείο Φιλιατών ζητούν οι πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας στη Θεσπρωτία.
Μιλώντας κατά την διάρκεια κοπής της βασιλόπιτας την Κυριακή, ο μαχητικός Πρόεδρος του συλλόγου Στήριξης και Αλληλεγγύης Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Θεσπρωτίας Βασίλης Γεώργου, τόνισε με έμφαση ότι «ζητούμε τη στελέχωση του νοσοκομείου Φιλιατών με νευρολόγο. Στο νομό οι πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας είμαστε περίπου 250 με 300 άτομα και αναγκαζόμαστε να πηγαίνουμε στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων, έστω και για τη γνωμάτευση και συνταγογράφηση των φαρμάκων από το φαρμακείο του ΕΟΠΠΥ».
Και πρόσθεσε: «Η προσβασιμότητά μας σε δημόσιους χώρους είναι ένα ακόμη πρόβλημα», επισημαίνοντας ακόμη ότι «η ποιότητα και ο πολιτισμός ενός κράτους, αποτυπώνεται σαφώς στον τρόπο, που αντιμετωπίζει τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες».
Να σημειωθεί ότι η Θεσπρωτία, αναλογικά με τον πληθυσμό της, βρίσκεται στις πρώτες θέσεις όσον αφορά στον αριθμό των πασχόντων από σκλήρυνση κατά πλάκας.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι βουλευτές Μάριος Κάτσης και Βασίλης Γιόγιακας, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας Δονάτος Μαρτίνης, ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας Δημήτρης Πάκος, ο γραμματέας της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας Παύλος Παπαρούνας, η Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης «Αριάδνη» Αλέκα Κοτσώνη και ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσπρωτίας Γιάννης Κοντός κ. ά.
Η.Μ.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ