Με απινιδωτές εξοπλίστηκαν επτά σχολικά γυμναστήρια των Ιωαννίνων

on .

APINIDOTES DHMOS

• Με απινιδωτές εξοπλίζονται επτά σχολικά γυμναστήρια της πόλης.
Χθες ο Δήμος Ιωαννιτών παρέδωσε τα μηχανήματα στους Διευθυντές των σχολείων, αλλά και τα Πιστοποιητικά Εκπαίδευσης στους καθηγητές, οι οποίοι είχαν παρακολουθήσει το Πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και εκπαιδεύτηκαν σε θέματα όπως η Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), οι πρώτες βοήθειες σε επείγουσες για την ζωή καταστάσεις, η πρόληψη από παιδικούς και εφηβικούς τραυματισμούς και η χρήση αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών (AEDs) σε σχολεία και δημόσιους χώρους.
Παράλληλα, αναγνωρίζοντας το πολύτιμο έργο του Περιφερειακού Τμήματος Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας και η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Βούλα Τσίλη, παρέδωσαν έναν αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή στον Πρόεδρό του, Νίκο Γερασιμίδη.
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, εξήρε την πρωτοβουλία της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τονίζοντας τη σημασία που έχει οι καθηγητές να είναι γνώστες των βασικών πρώτων βοηθειών που πιθανά να χρειαστεί να προσφέρουν, ενώ πρόσθεσε πως η Δημοτική Αρχή έχει θέσει σαν στόχο την αναβάθμιση των χώρων εκγύμνασης των μαθητών στα σχολεία με μια σειρά παρεμβάσεων.
«Σήμερα κλείνει ένας πρώτος κύκλος μας προσπάθειας που έχουμε ξεκινήσει και η οποία αφορά όχι μόνο την αναβάθμιση των γυμναστηρίων των σχολείων του Δήμου μας, αλλά και την ενίσχυσή τους με απινιδωτές. Φυσικά και ευχόμαστε να μη χρειαστεί ποτέ να χρησιμοποιηθούν αλλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα...», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Θ. Μπέγκας.
«Η τοποθέτηση των απινιδωτών και η εκπαίδευση των ενδιαφερομένων όμως γίνεται για να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε κάποιο πιθανό συμβάν», επισήμανε από την πλευρά της η κ. Τσίλη.
Τέλος, τόσο ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, Μιχάλης Ράπτης, όσο και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Νίκος Γερασιμίδης, αναφέρθηκαν με τα καλύτερα λόγια στη συνεργασία που υπάρχει σε θέματα εκπαίδευσης με το Δήμο Ιωαννιτών, καλώντας ταυτόχρονα την εκπαιδευτική κοινότητα να συμμετέχει ενεργά σε τέτοιες δράσεις.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ